Для шанувальників фантастичної серії романів "Гра престолів" і дуже популярного серіалу за її мотивами з'явилися вельми сумні новини. З'явилася інформація, що Аляскинський ведмідь грізлі на прізвисько Ведмідь Барт II, який знявся в серіалі "Гра престолів" і фільмі "в диких умовах", помер у віці 21 року.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Hollywood Reporter.

Ведмідь Барт II, скріншот: YouTube
Ведмідь Барт II, скріншот: YouTube

Журналісти видання повідомляють, що Барт II помер у Хібер-Сіті, штат Юта. Останній рік він відчував проблеми зі здоров'ям.

Ведмідь Барт II, скріншот: YouTube
Ведмідь Барт II, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Він зробив величезний внесок у збереження середовища проживання Грізлі. За два десятиліття, які він виступав послом земельного фонду Vital Ground, за допомогою харизми Барта нам вдалося зберегти сотні тисяч акрів землі, на якій мешкають його родичі грізлі та інші види тварин", — розповів виконавчий директор фонду Vital Ground Райан Лати.

Барта та його сестру було знайдено в горах на Алясці біологом після того, як їх матір вбив мисливець. Ведмедя почали використовувати на зйомках в кіно ще в 2001 році.

Ведмідь також з'явився в таких фільмах і серіалах, як "Доктор Дуліттл 2", "C.S.I. Місце злочину", "Троє в каное", "Клініка", "Ми купили зоопарк", "Піт та його дракон" й "Незакінчене життя". У "Грі престолів" він з'явився в епізоді з персонажами Джейме Ланністером (Ніколай Костер-Вальдау) і Брієнною Тарт (Гвендолін Крісті).

Раніше повідомляли, помер "батько російського року" Олександр Градський - під його пісні розпався СРСР.

Як повідомляв Знай.uа, помер колишній мер Києва Олександр Омельченко: тривалий час важко хворів і лежав у лікарні.

Знай.uа писав, у 124 роки померла остання жінка, яка народилася в 19 столітті – світ залишився без бабусі Лоли.