Наші читачі вже знають, що в неділю, 28 листопада, починається Різдвяний піст. Спеціально для віруючих у нас є чудові ідеї для пісного меню. Піст триватиме до ранку 7 січня 2022 року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПід час посту віруючі намагаються дотримуватися приписані церковними канонами правила і заборони, які стосуються вживання в їжу тих чи інших продуктів.
На цей раз ми разом дізнаємося, як правильно організувати режим харчування на перший тиждень цього важливого періоду.
Протягом 40 днів не рекомендується вживати в їжу продукти, що має тваринне походження. Це відноситься до будь-якого м'яса і виробів з нього, яєць і молочної продукції — молока, кефіру, маслу, сметані, сиру. Майонез теж їсти не можна. Риба, як і морепродукти, дозволяється, але тільки в певні дні. Іноді, по неділях і святах, можна трохи пригубити червоного вина.
Календар харчування передбачає, що заборони стосуються не тільки тваринних продуктів. У певні дні не можна готувати гарячу їжу, використовувати рослинне масло, обходячись тими продуктами, які можна не піддавати термічній обробці, — такі періоди називаються сухоїдіння.
28 листопада
Перший пісний день не вимагає занадто різкої зміни звичного раціону, щоб полегшити перехід до пісного харчування, щоб уникнути появи проблем зі здоров'ям. Основне меню дозволяє готувати рибу і морепродукти, правда, без використання рослинного масла. Найкраще підходить спосіб на пару або гриль.
29, 30 Листопада
Гарячі страви плюс будь-які рослинні масла дозволяються. Можна приготувати суп з овочів, круп і грибів, а також кашу, компот і трав'яні настої.
1 грудня
Перший зимовий день віруючі зустрічатимуть сухоїдінням. На стіл можна подати свіжі фрукти, овочі, горіхи. Із сухофруктів виходить смачний компот, а трав'яні чаї відмінно поєднуються з натуральним медом. Більш різноманітне меню вийде, якщо до мюслів, залитим соком, додати ягоди з горіхами.
2, 3 грудня
Готують гарячі страви-від пісних супів і запеченої картоплі з прянощами до різноманітних каш з сухофруктами. Відмінні добавки до основної їжі — мариновані овочі і солоні гриби.
4, 5 грудня
Для суботи та неділі передбачено більшу різноманітність раціону. Дозволені рибні та морепродукти, тому можна приготувати юшку зі свіжої риби, а також запекти її або зробити парові рибні котлети. Завдяки цьому буде заповнений недолік необхідних мікроелементів.
Раніше повідомляли, що не можна подавати на новий 2022 рік: доведеться обійтися без шампанського і холодцю.
Як повідомляв Знай.uа, телеведуча Людмила Барбір згадала шалені студентські роки: "Виходила на зв'язок раз на тиждень".
Знай.uа писав, запечена качка з яблуками: шеф-кухар Володимир Ярославський приготував улюблену святкову страву.