На Меркурії, який є найближчою до Сонця планетою, виявили лід. Для небесного тіла, температура поверхні якого дуже висока і в середньому становить +349,9°C, це надзвичайно дивне явище, передає infuture.

Незважаючи на пекельні умови, виявилося, що навіть на Меркурії є запаси води. Швидкість обертання навколо осі у Меркурія менше, ніж у Землі, тому день і ніч тривають по 176 земних днів.

Тобто, одна половина планети приблизно чотири тисячі годин мерзне в темряві, а інша – стільки ж смажиться на сонці. Вночі холоднішає до -140°C, і періоду холоду вистачає, щоб в кратерах на полюсах, де ще темніше і холодніше, утворився лід.

Фото, космічний апарат" месенджер " над Меркурієм
Фото, космічний апарат" месенджер " над Меркурієм

Вчені припускають, що вода на Меркурії утворилася "в домашніх умовах", тобто на самій планеті, а не потрапила на її поверхню ззовні.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

На думку дослідників, енергетично заряджені частинки Сонця потрапляли і продовжують потрапляти на поверхню Меркурія. У їх числі є іони водню, які вступають в реакцію з елементами на поверхні планети і утворюють водяну пару. Він потім у вигляді хмар подорожує по планеті і конденсується під час меркуріанської ночі на дні кратерів.

Нагадаємо, що астролог назвала найщасливіші знаки Зодіаку у вересні: їх чекає "грошовий потік" і удача. Астролог поділився прогнозом на перший осінній місяць

Раніше повідомляв Знай, гороскоп і передбачення: як загадати бажання, щоб воно точно збулосяексперти стверджують, що у людини може відкритися друге дихання, і він відразу відчує, як його фізична сила почне рости.

Також ми повідомляли, як зустрічати Новий 2022 за східним календарем. Через місяць після традиційного Нового року настає Новий рік і за китайським календарем. Зазвичай українці не чекають лютого для того, щоб сподобатися новій тварині, яка стане символом протягом наступних 12 місяців.