Тільки зараз з'явилася інформація про те, що ще 18 листопада 2021 року помер радянський мультиплікатор Костянтин Романенко, якого ви можете знати по роботі над мультфільмом про кота Леопольда.

Цю інформацію підтвердила його дружина, Ксенія - чоловік помер на 73 - му році життя. Напередодні смерті він перебував на дачі в Труфанівці (село) разом з сином, як раптом відчув себе погано і втратив свідомість. Працівники швидкої допомоги приїхали на виклик і змогли лише констатувати смерть. Причина смерті, як уточнюється-розрив аневризми в мозку.

Кіт Леопольд, скріншот: Youtube
Кіт Леопольд, скріншот: Youtube

За словами його дружини, Костянтин повністю присвятив себе створенню улюбленого дитячого персонажа, кота Леопольда і дуже любив свою роботу, занурюючись в неї повністю.

"Художники малюють яскраві картини, персонажів, а мультиплікатори вдихають в них життя, змушують статичну картинку рухатися. Пам'ятаєте сцену з "День народження кота Леопольда", де кіт йде з тортом в руках і пританцьовує? Я пам'ятаю, як Костя її створював", - заявляє Ксенія.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона додала, що Романенко особисто ходив коридором, наспівував і пританцьовував, щоб таким чином зрозуміти - як рухається тіло. Коли приходило усвідомлення, втік за стіл і перемальовував власні рухи, які і були подаровані знаменитому, доброму коту.

Кіт Леопольд, скріншот: Youtube
Кіт Леопольд, скріншот: Youtube

Костянтин працював над створенням "Дня народження кота Леопольда", "Скарбу кота Леопольда", "Телевізора кота Леопольда" та інших мультфільмів, не пов'язаних з котом Леопольдом.

Нагадаємо, в Києві прощаються з колишнім мером Олександром Омельченком: хто крім Кличка і рідних прийшов проводити в останню путь

Як повідомляв "Знай.ua", на 22-му році життя загинула зірка "Гри престолів", цілий рік бився з хворобою

Знай.ua писав, помер "батько російського року" Олександр Градський - під його пісні розпався СРСР