Зонд вперше зміг подолати верхні шари атмосфери Сонця. Про це повідомляє портал NASA.

Йдеться зонда NASA Parker, який зміг максимально наблизитися до сонця і заміряв частинки і магнітну поверхню. Це величезний стрибок для науки, який допоможе краще зрозуміти склад найближчої до землі зірки і її вплив на Сонячну систему.

Зонд запустили три роки тому і назвали на честь американського вченого-астрофізика Юджина Паркера, який одним з перших почав вивчати Сонячний вітер. Зонд зробили з термостійкого матеріалу, який здатний витримувати 1300 градусів Цельсія.

У 2020 році Parker зафіксував безліч зигзагоподібних структур. Але, як і де вони утворилися, було загадкою. Апарат виявив джерело цих структур-поверхню Сонця. Тепер зонд займається збором інформації про магнітному шарі сонячної атмосфери.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Свідчення перебування в короні відображені в даних про магнітне поле, Сонячний вітер і навіть візуально на зображеннях», — зазначив Нур Рауафі, науковий співробітник проекту Parker з лабораторії прикладної фізики Джонса Хопкінса.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 28 листопада

Раніше повідомляли, у Мукачеві вакцинацію перетворили на лотерею: автомобіль, велосипеди та самокати за щеплення. Вони вирішили влаштувати лотерею і серед вакцинованих розіграти автомобіль, 15 велосипедів, 15 електросамокатів і 15 телевізорів.