Відомий американський кінорежисер, продюсер і сценарист Стівен Спілберг за свою довгу кар'єру зняв вже більше 20 фільмів.

Він є одним з найбільш комерційно успішних - в історії, будучи лауреатом багатьох премій, включаючи кілька "Оскарів", нагороду імені Ірвінга Тальберга та інші. На його рахунку такі стрічки, як "Щелепи", "Індіана Джонс", "Iнопланетянин", "Імперія сонця", "Парк Юрського періоду", "Список Шиндлера", "Врятувати рядового Райана", "Лінкольн", "Шпигунський міст" і багато інших.

Мікаела і Стівен Спілберг, фото:starswiki
Мікаела і Стівен Спілберг, фото:starswiki

Однак мало хто знає, що його бабуся і дідусь, по батьківській лінії, народилися в Україні (Кам'янець-Подільський і Одеса) і іммігрували в Сполучені Штати в XX столітті. Тому пропонуємо поговорити про те, як Стівен Спілберг періодично згадує про рідну країну в своїх картинах. Адже не дарма, будучи продюсером документальної стрічки" Назви своє ім'я", сюжет якої розповідав про Голокост, при відвідуванні Києва, на виході з літака він проговорив "Я вдома".

Наприклад, у стрічці "Барва пурпурова" одну з героїнь звуть Одеса, як і космічний човен з серіалу "За межами", який був спродюсований Стівеном. У героїні Кейт Бланшетт в стрічці про Індіану Джонса якось "знайшли" східноукраїнський акцент, а вторгнення інопланетян у фільмі "Війна світів" з Томом Крузом теж починається з України, де о п'ятій ранку пропала електрика і країна занурилася в морок через незвичайну грозову атаку.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Мікаела і Стівен Спілберг, фото The Sun
Мікаела і Стівен Спілберг, фото Shutterstock

У фільмі "Список Шиндлера" один з євреїв при перепису заявляє, що він є випускником Львівського університету, а в третій частині "Трансформерів", спродюсованих Спілбергом, на самому початку фільму відбувається якась операція в Чорнобилі.

Нагадаємо, зірка "Сексу по дружбі" Міла Куніс згадала українське коріння і відмовилася говорити російською: "Можна обійняти?"

Як повідомляв "Знай.ua", Кіану Рівз пояснив загадку, над якою фанати "Матриці" ламали голови 12 років: "Був голодний"

Знай.ua писав, капсула часу? У мережі показали справжній DeLorean DMC-12 з фільму "Назад в майбутнє"