Махідевран, першим ім'ям якої вважається Гюльбахар, потрапила в гарем Сулеймана в ті часи, коли той ще був санджак-беєм Маніси. Вона стала однією з 17 наложниць молодого шехзаде. Якою була ця неймовірна жінка, розповіли на каналі «Таємниці Сходу».

Ім'я Махідевран з перської має значення "чия краса ніколи не в'яне", "та, хто завжди гарна", а Гюльбахар — весняна троянда. Перше ім'я вона отримала, коли тільки потрапила в гарем, а друге – коли вона стала матір'ю Шахзаде Мустафи, в 1515 році.

Величне століття.. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru
Величне століття. Фото: Радиотек.ru

Махідевран славилася красою, але ніколи не була коханою жінкою султана. Це підтверджує той факт, що щоденну допомогу в султанському гаремі отримували п'ять наложниць – і красуня отримувала менше, ніж її «колеги». Але так було до народження сина. Вище неї по положенню були жінки, які народили синів раніше.

Але їхні діти померли від віспи, а син Махідевран вижив, і для неї настав золотий вік. Але ненадовго - поки нова наложниця Хюрем не народила Сулейману ще спадкоємця.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Чудовий вік. Фото: Фандом.
Чудовий вік. Фото: Фандом.
Чудовий вік. Фото: Фандом.

До 1526 року султан охолов до Махідевран. Одного разу вона навіть побилася з Хюрем, але деякі історики спростовують цей факт.

Махідевран з сином переїхали жити в інший маєток, з розкішним двором. Мати вчила сина, як стати улюбленцем народу і стежила, щоб його не отруїли.

Однак Сулейман наказав стратити сина, а дружину позбавив утримання. Під кінець правління Сулеймана його син Селім сплатив всі борги Махідевран і купив їй будинок. Мати навіть змогла побудувати мавзолей синові.

Вона померла в 80 років, і похована поруч з сином.

Досі невідомо, чи була Махідевран законною дружиною Сулеймана. Родом вона була чи то з Албанії, чи то з Чорногорії. Можливо, вона була зі знатного черкеського роду і складалася в спорідненості з однією з дружин Івана Грозного.

Нещодавно знайшовся нащадок красуні, який розкрив весь свій родовід. У неї нібито були родичі в Османській імперії, і інші діти, крім Мустафи.

Нагадаємо, як Хюррем завоювала серце султана Сулеймана і чому Гюльфем і Махідевран не пощастило.

Як повідомляв " Знай.ua", Мер'єм Узерлі з" чудового століття " осідлала більярдний стіл замість султана Сулеймана і зізналася:"минулої ночі..."

Знай.ua писав, Мер'єм Узерлі з" чудового століття "розтеклася по дивану, ставши "кривавою" принцесою: "Жінка вогонь".