Один додатковий вихідний коштує українській економіці 2,5 млрд грн. Про це повідомляє портал Сьогодні.

До такого висновку прийшли американські дослідники. Зокрема, професор Єльського університету Джоель Валльдфогель прийшов до висновку, що подарунок є нераціональним обміном ресурсами.

Вчені повідомляють, що люди дарують те, що для інших цінностей не дає витрати однієї сторони і не компенсуються вигодою для іншої.

Економісти радять дарувати гроші, це допоможе уникнути стресу і поліпшити економіку. Адже це прямий спосіб підвищити доходи, а відповідно, простимулювати споживання.

Новорічний стіл,  фото Getty Images
Новорічний стіл, фото Getty Images

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фахівці вважають також, що очікування свят призводить до втрат продуктивності, що призводить до уповільнення економіки. Однак достовірних оцінок, скільки українська економіка втрачає на свята, немає.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Як повідомляв "Знай.ua", Covid-19 в Україні перед робочим тижнем уходить у відпустку, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 28 листопада.

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання за несертифіковане газобалонне обладнання для автомобілів.