Відомий український дизайнер Андре Тан розповів деякі секрети про одяг, а саме, про типи тканини. Як правильно доглядати за кожним.

Новий пост був розміщений на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно чоловік дає шанувальникам поради зі світу моди. Як правильно підібрати образ, і що зараз модно.

Цього разу він розповів про те, як правильно доглядати за різними типами тканини.

Шовк. Вироби з цієї тканини найкраще віддавати на чистку професіоналам, або ж прати руками в прохолодній воді. Сушити їх необхідно на вішалці, або ж розкласти на рівній поверхні.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оксамит і вельвет. Ці тканини не можна викручувати при віджиманні. Краще залишити річ злегка мокрою, зате не пошкодити вигляд і структуру тканини. Сушать оксамит на рушник, періодично струшуючи, щоб розправити ворс. Прибрати заломи допоможе вертикальне відпарювання праскою.

Андре Тан, фото з Instagram
Андре Тан, фото з Instagram

Кашемір. Прати також необхідно руками, і використовувати при цьому засоби м'якого впливу, або ж зовсім дитячий шампунь. Після прання потрібно прополоскати, але, віджимати не можна. Сушити на рушник.

Шкіра і замша. Речам з цього матеріалу необхідно "дихати", тому зберігання в пакетах для них не підходить. Шкіру гладьте з вивороту або ж через тканину. А замшу після цього рекомендується почистити спеціальною гумовою щіткою.

Льон. Вироби з чистого льону можна прати на високих температурах до 90 градусів. Але якщо тканина пофарбована, температуру краще знизити до 40. Сушити в розправленому стані на сонці.

Андре Тан, фото: Instagram
Андре Тан, фото: Instagram

І під кінець шерсть. Їх перуть виключно вручну, в холодній воді, і з використанням спеціального порошку. Щоб річ не розтягнулася, потрібно сушити на столі, або ж спеціальної поверхні.

Ці поради допоможуть зберегти ваші речі в колишньому зовнішньому вигляді якомога довше.

Нагадаємо, що Андре Тан розповів про життєвий принцип, завдяки якому досяг небувалих висот

Раніше повідомлялося, що Андре Тан вказав на головну помилку модниць, яким завжди нічого одягнути

Також, Андре Тан дав поради українцям на Новий рік: що вдягнути, щоб принести благополуччя