Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив знову порадувати українців новим рецептом. Цього разу він вирішив розкрити секрет приготування Лікарської ковбаси.

За його словами, колись він часто їздив на харчові підприємства, щоб показати українцям, як виготовляється той чи інший продукт. З часів "Знаку якості" минуло вже десяток років, але ті мандрівки стали для нього незабутніми.

«Я вже сам став тоді майже напівпрофесійним технологом. Нещодавно знову по роботі довелося побувати на кількох фабриках. Зокрема, на м’ясокомбінаті. У сюжеті багато не покажеш, а от ютуб-канал дозволяє викласти ширшу картину. Подивіться, як виготовляється ідеальна лікарська ковбаса. Таку ще інколи можна знайти в магазинах. Порада: не беріть дешеву і стежте, щоб виготовлена лікарська була за ДСТУ», - підказав Грубич.

Класичну Лікарську ковбасу виготовляють з яловичини і свинини: береться напівжирне м'ясо вищого сорту. Сировину пропускають через м’ясорубку.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Тоді до фаршу додають курячі яйця, сухе знежирене молоко, сіль, цукор, мускатний горіх, фіксатор кольору нітрит натрію. Хороша ковбаса має набиватися не у штучну оболонку, а в справжню кишку. Після варки парою ковбасу охолоджують.

Хороша Лікарська ковбаса буде коштувати близько 250 гривень за кілограм. У більш дешевих аналогів використовують м'ясо середньої якості.

Нагадаємо, що рецепт домашньої ковбаси від Костянтина Грубича: ніяких консервантів і домішок з сої.

Раніше повідомлялося, що Костянтин Грубич поділився рецептом рулету з Антонівського коропа-пісна страва на різдвяний стіл

Також, Костянтин Грубич поділився рецептом традиційної Молдавської випічки: ідеально до чаю