Принц Ендрю був позбавлений військової приналежності і королівського патронажу зі схвалення королеви на тлі справи із сексуальним насиллям Вірджинії Джуффре.

Палац заявив у своєму зверненні 13 січня ввечері: "Зі схвалення і згоди королеви військова приналежність герцога Йоркського і королівське заступництво були повернуті королеві. Герцог Йоркський як і раніше не буде брати на себе ніяких громадських обов'язків і виступає в цій справі, як приватна особа".

Заява Королівського палацу в Британії
Заява Королівського палацу в Британії

Він більше не використовуватиме звернення "Його Королівська Високість" в будь-якій офіційній якості, додало королівське джерело.

На нього екає цивільний суд за звинуваченнями в сексуальних домаганнях, які він категорично заперечує.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Принц Ендрю
Принц Ендрю

За словами королівських експертів і палацових інсайдерів, скандал з сексуальним насильством щодо Ендрю залишив королеву "розбитою горем".

Вони кажуть, що звинувачення принца в сексуальних домаганнях до 17-річної дівчинки загнали монархію в найважчу кризу і зіпсують святкування платинового ювілею королеви в цьому році.

Як повідомляється, принци Чарльз і Вільям обидва були злі на Ендрю після того, як суддя в Нью-Йорку постановив, що принц, якого колись називали Ренді Енді, може бути притягнутий до цивільного суду за звинуваченням у тому, що він тричі домагався пані Джуффре в 2001 році.

Ендрю завжди категорично заперечував будь-які звинувачення в правопорушеннях.

Ендрю був позбавлений десятків королівських заступництв над гольф-клубами, університетами, яхт-клубами, спортивними асоціаціями, медичними установами, благодійними та художніми установами.

Королівський оглядач Філ Дампір сказав The Sun Online, що принц Ендрю може спробувати врегулювати справу в позасудовому порядку, і стверджується, що він нещодавно продав своє розкішне шале в Верб'є, Швейцарія, приблизно за 17 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб покрити свої судові витрати.

Тим не менш, він сказав, що виплата передбачуваній жертві сексуального насильства за мовчання все одно стане піар-катастрофою для Королівської сім'ї.

Нагадаємо, що для Єлизавети II настали смутні часи, оточення стає менше:залишилась без третього близького друга за місяць.

Раніше ми повідомляли, що в замок королеви Єлизавети II увірвався невідомий з арбалетом, над Віндзором введено безпольотну зону.