На Донбасі назріває екологічна катастрофа через розлив небезпечних хімікатів. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомляє розвідка, «російська окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться на тимчасово окуповані території України».

Попереджають, що внаслідок хімічного забруднення можливе виникнення екологічної катастрофи на сході нашої держави.

Воєнна розвідка попереджає, що 14 січня до окупованої російськими військами Горлівки на Публічне акціонерне товариство "Концерн Стирол" доставили ємності, в яких зберігається аміак.

Скрін, Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України
Скрін, Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Однак герметичність ємностей із небезпечною речовиною було порушено, і отруйний хімікат потрапляє у повітря.

Припускають, що спричинену діями російських окупантів техногенну катастрофу можуть спробувати використати для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин на окупованих територіях. Зокрема, це може стати приводом для розширення збройної агресії проти нашої держави.

Окупанти біля донецької школи, скріншот: YouTube
Окупанти біля донецької школи, скріншот: YouTube

«Будь-які дії окупанта потрібно сприймати в призмі провокацій», «Путінська, фсбешна, шантажистська, мафіозна, терористична, неадекватна влада є величезною проблемою і небезпекою для всього людства. Світ повинен об’єднатись в боротьбі проти цієї нечисті. Яка може привести до жахливої катастрофи», - пишуть українці в коментарях до допису.

Нагадаємо, що у Міністерстві внутрішніх справ України показали епізод з документального фільму про Слов'янськ, який називається «Перший бій».

Як повідомляв портал Знай.uа, на Донбасі путінські бойовики обстріляли вантажівку з українцями: кулі пройшли на виліт.

Також Знай.uа писав, що воїн ЗСУ залишився без сім'ї, але побратими підтримали його в День народження: "У важку хвилину...".