Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво вирішив допомогти рестораторам-початківцям, і вказав на помилки, які не варто робити.

Про три причини, чому новий ресторан може закритися буквально через два місяці Ектор Хіменес-Браво розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за ним стежить мільйон осіб.

Перша помилка на думку шеф-кухаря це відсутність оперативності. Багато хто перевірку на оперативність пройшов під час першого локдауну. Ектор Хіменес-Браво зазначив, що важливо вміти пристосовуватися до обставин, тому його ресторан один з перших організував доставку.

Скрін, Instagram Ектор Хіменес-Браво
Скрін, Instagram Ектор Хіменес-Браво

Друга помилка на думку Ектор Хіменеса-Браво - відсутність бізнес-плану та аналітики. Якщо ви не стежите за цифрами, це шлях в нікуди.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Має бути чіткий план з чіткими цифрами - куди ви хочете вийти, коли і як. Важливо не забувати про план Б, якщо ви раптом скотитеся до поганих показників. Коли ми проводимо наради, завжди порівнюємо: цей місяць з минулим, цей тиждень з таким же в минулому році, з конкурентами або іншими нашими ресторанами, порівнюємо середній чек, кількість гостей, витрати на персонал, постачальників, оренду, комунальні послуги. Цифри покажуть все, особливо момент, коли ваш бізнес непомітно стане збитковим", — зазначив він.

Також поширена помилка серед рестораторів-початківців це не враховувати смак цільового гостя закладу. Для цього потрібно добре знати, хто є цільовою аудиторією ресторану і вже тоді продумувати меню щодо їх уподобань і смаків.

"Це основні помилки, які я помітив і прожив сам. Поради підійдуть як для маленьких кав'ярень, так і великих мереж ресторанів", — підсумував він.

Нагадавши, як приготувати ідеальне пісне тісто для вареників на Святвечір: рецепти від зірки "МастерШеф" Ектора Хіменеса-Браво

Раніше Знай писав, Ектор Хіменес-Браво засумував перед великою датою-ювілей, 50 років: "чекаємо 3 дитини"

Також Знай повідомляв, зірка "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав найулюбленішу жінку в його житті: "бережіть її"