Відомий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво вирішив допомогти рестораторам-початківцям, і вказав на помилки, які не варто робити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро три причини, чому новий ресторан може закритися буквально через два місяці Ектор Хіменес-Браво розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за ним стежить мільйон осіб.
Перша помилка на думку шеф-кухаря це відсутність оперативності. Багато хто перевірку на оперативність пройшов під час першого локдауну. Ектор Хіменес-Браво зазначив, що важливо вміти пристосовуватися до обставин, тому його ресторан один з перших організував доставку.
Друга помилка на думку Ектор Хіменеса-Браво - відсутність бізнес-плану та аналітики. Якщо ви не стежите за цифрами, це шлях в нікуди.
"Має бути чіткий план з чіткими цифрами - куди ви хочете вийти, коли і як. Важливо не забувати про план Б, якщо ви раптом скотитеся до поганих показників. Коли ми проводимо наради, завжди порівнюємо: цей місяць з минулим, цей тиждень з таким же в минулому році, з конкурентами або іншими нашими ресторанами, порівнюємо середній чек, кількість гостей, витрати на персонал, постачальників, оренду, комунальні послуги. Цифри покажуть все, особливо момент, коли ваш бізнес непомітно стане збитковим", — зазначив він.
Також поширена помилка серед рестораторів-початківців це не враховувати смак цільового гостя закладу. Для цього потрібно добре знати, хто є цільовою аудиторією ресторану і вже тоді продумувати меню щодо їх уподобань і смаків.
"Це основні помилки, які я помітив і прожив сам. Поради підійдуть як для маленьких кав'ярень, так і великих мереж ресторанів", — підсумував він.
Раніше Знай писав, Ектор Хіменес-Браво засумував перед великою датою-ювілей, 50 років: "чекаємо 3 дитини"
Також Знай повідомляв, зірка "Майстер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав найулюбленішу жінку в його житті: "бережіть її"