24 січня оголосили вісім фіналістів Національного відбору на пісенний конкурс "Євробачення-2022", який відбудеться в Італії.

Про це розповіли на youtube-каналі "KIRS_TV".

Однак, вже 25 січня співак Laud був дискваліфікований. Було виявлено, що заявлена ним пісня була опублікована у мережі у 2018 році, що є порушенням правил. За інформацією оргкомітету, композицію Head Under Water три роки тому представив на своєму YouTube-каналі автор пісні Данієль Ботінг.

Фото instagram \\ laud_vk
Фото instagram \\ laud_vk

Однак, український виконавець наголошує на тому, що офіційний реліз пісні все ж відбувся у грудні минулого року на його платформі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

" Head Under Water була написана в 2018 році голландським сонграйтером Daniel Boting. Того ж року ми спробували в експериментальному режимі записати її разом із автором. У той самий момент ми зрозуміли, що Head Under Water – потенційний хіт, тоді ж було вирішено відкласти реліз і включити композицію до мого сольного альбому. З 2018 року пісня пройшла значну переробку. ЄДИНИЙ ОФІЦІЙНИЙ реліз пісні відбувся у грудні 2021 року на моєму другому сольному альбомі "DUAL", - прокоментував співак свою дискваліфікацію.

Місце Лауда зайняв Barleben, який принципово не співає російською мовою. Він виконує свої пісні лише українською та англійською мовою.

Ще один скандал стосується Alina Pash, яка як виявилося у 2015 році відвідувала Російську Федерацію, а також через Москву літала на Кримський півострів, що заборонено робити. Після цього багато хто просив про дискваліфікацію Alina Pash.

Аліна Паш, instagram.com/alinapash
Аліна Паш, instagram.com/alinapash

Однак, Суспільний мовник дав офіційний коментар з цього приводу, в якому зазначили, що у них немає доказів порушень правил відбору.

Тож, підсумовуючи, до списку фіналістів увійшли Alina Pash, Cloudless, Kalush Orchestra, Barleben, Michael Soul, Our Atlantic, ROXOLANA та WELLBOY.

Нагадаємо, Євробачення-2022: які шанси України на перемогу, повний графік півфіналів та учасників жеребкування

Ранніше Знай писав українці благословили Wellboy на перемогу в Нацвідборі Євробачення: "Вболіваю за тебе, Антоне, тільки вперед"

Також Знай повідомляв, Аліна Паш вилетить з Нацвідбору на Євробачення за поїздки в Крим і розмови з Осадчою? Долю співачки остаточно вирішили