Президент Туреччини Ердоган прибув до Києва. Зараз він їде до Маріїнського палацу, де має зустрітися із українським колегою Володимиром Зеленським. Про це повідомили в Офісі президента України.

Як заплановано, церемонія зустрічі відбудеться у Маріїнському палаці, її початок призначено на 13:00. Очікується, що президенти проведуть у Києві десяте засідання Стратегічної ради найвищого рівня. Це двосторонній орган, який очолюють президенти.

Реджеп Тайїп Ердоган, фото Getty Images
Реджеп Тайїп Ердоган, фото Getty Images

Україна раніше вже повідомляла, що має намір купити системи ПРО у Туреччини.

На 15:25 запланована спільна прес-конференція обох очільників держав.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що Ердоган прибув до української столиці в супроводі своєї дружини, першої леді Туреччини.

Метою візиту є погодження угоди про зону вільної торгівлі, яку країни узгодили ще у 2010 році, однак не затвердили через розбіжності щодо тарифів.

Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган, president.gov.ua
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган, president.gov.ua

Крім того, буде обговорено питань розширення співпраці у військовій галузі, зокрема плани будівництва в Україні заводу з виробництва безпілотників Байрактар.

Не оминуть і загрозу російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Володимир Зеленський "стукнувся кулачками" з прем’єр-міністром Нідерландів - "Надійні партнери".

Також Знай писав, Володимир Зеленський "втратив" пам'ять на зустрічі з прем'єром Британії Джонсоном: "Ми все одно переможемо". Лідери країн провели спільний брифінг

Раніше Знай повідомляв, Володимир Зеленський показав найбільшого друга: Єрмак і Шмигаль навіть поруч не стоять.