Народний депутат Жан Беленюк розповів, як поспілкувався з Олександром Абраменком, чемпіоном Олімпіади 2018 року з фрістайлу.

Депутат, який також є спортсменом, провів бесіду онлайн з Олександром та дізнався, як живеться збірній України у олімпійському містечку. Зустріч була проведена у Instagram.

Олександр розповів, як вони з командою добиралися до Пекіну, що тренування проходять у вечірній час, і це їх дуже влаштовує. Тести здали швидко, але єдине що викликало острах - мінусова температура.

Олександр Абраменко. Фото: Instagram
Олександр Абраменко. Фото: Instagram

"Коли ми приїхали, було -20", - розповідає Олександр. Він розповів, що у кімнаті, де їх поселили було +9 градусів, що дуже мало, враховуючи, що спортсмени бояться підмерзнути та застудитися.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після того Олександр взяв в НОК обігрівач, температура підвищилася, але все одно залишалася на рівні +14 градусів.

Жан Беленюк та Олександр Абраменко. Фото: Instagram
Жан Беленюк та Олександр Абраменко. Фото: Instagram

"Температура +9, я спав у термобілизні, шапочці, щоб не замерзнути. Прокинувся +14, в Армії тепліше", - зазначив спортсмен.

В решті, у їжі та облаштуванню - все стандартно. Їдальня досить велика, їжі не бракує.

Також Олександр розповів, що командні змагання розпочнуться 10 лютого. Тренування вже були. Він розповів, що дуже вітряно, але в цілому наразі все в порядку.

Нагадаємо, раніше лижниця злетіла з траси на Олімпіаді-2022 в Пекіні на величезній швидкості

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна "втратила" біатлоністку Валентину Семеренко на Олімпіаді-2022 в Пекіні.

Також "Знай.ua" писав, що чи зможе Зимова Олімпіада 2022 вибороти титул "найекологічнішої".