Відомий український кулінар та переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко часто навчає українців, як готувати наші національні страви. Однак, він вирішив розширити географію своїх рецептів та почне показувати, як готувати різноманітні страви Азії.
Про це Євген Клопотенка розповів на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram, де за ним стежить понад 690 тисяч осіб.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

"Ну шо, Азії бути. Поступово дам вам базове розуміння тих смаків, щоб ви не лякалися невідомого. Бо час, любі українці, розвиватися, вчитися готувати нове і брати досвід інших націй, щоб краще розуміти власну. Обіцяю, що там будуть адекватні інгредієнти, які ви зможете знайти у магазині. Щодо технік, то я під вас все адаптую та поясню простими словами що до чого", - зазначив Клопотенко.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

Євген Клопотенко відмітив, що деякі техніки приготування азійських страв дуже схожі на українські. Наприклад вже незабаром він поділиться рецептом "фо бо", приготування якого дуже схоже на приготування борщу.
Знаменитий кулінар не забув розповісти й про найголовніші інгредієнти, які використовують в азійській кухні. Отже це: соєвий соус, часник, рибний соус, унагі, теріякі, імбир (свіжий, маринований, сушений), червоний гострий перець, лайм, бодян, кориця, рисовий оцет, норі, місо, листя кафір лайма, лемонграс, устричний соус.

"Цього переліку для старту, думаю, досить. Видихніть і довіртеся мені. Ми не підемо сильно в глиб, лише помацаємо поверхню. Цього буде достатньо. Я зроблю так, щоб вам було просто. Тому вейт фор іт. Цьом", - підсумував він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко зізнався, що легко доводить його до сказу і купи матів: "Не дай Бог..."

Раніше Знай писав, додасть в шкільне меню? Зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко сунув собі в рот грудку чорнозему. Клопотенко заговорив про землю, та народження продуктів

Також Знай повідомляв, кулінар "МастерШеф" Євген Клопотенко поділився рецептом молочного десерту: смак здивує кожного