Відома українська телеведуча каналу «1+1» Соломія Вітвіцька привітала співвітчизників із Днем рідної мови. Своїм привітанням вона поділилася на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, де за її життям та творчими здобутками пильно стежить понад 163 тисячі осіб.

Соломія зазначила, що рідна мова – особлива. Почути її за кордоном – це радість і відчуття рідного дому.

«Українська мова — наша гордість! Неповторна, милозвучна! Краєчком вуха почувши рідну мову за кордоном, вмить змінюється настрій! Вона здатна показати весь колорит, відкрити таємниці культури та навіть закохати у країну! З Днем рідної мови!», - написала телеведуча, додаючи власний знімок у прозорій сукні-вишиванці на тлі національного прапора.

Скрін, Facebook Соломія Вітвіцька
Скрін, Facebook Соломія Вітвіцька

«Пам'ятаю, як у дитинстві, коли всі фільми були російською, раптом один почула українською. То було неймовірне відчуття, яке пам'ятаю і сьогодні», «А мені до душі, коли гурт молоді і українська», - підтримали її в коментарях читачі сторінки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що Міжнародний День рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.

Соломія Вітвіцька, фото з Instagram
Соломія Вітвіцька, фото з Instagram

Нагадаємо, ведуча 1+1 Соломія Вітвіцька приміряла шапку, яку носили діти в СРСР, українці спантеличені: "У черниці?"

Також Знай писав, Соломія Вітвіцька після розлучення вирушила до моря заради нових спогадів: "З кимось разом"

Раніше Знай повідомляв, розлучену Соломію Вітвицьку зачарував солодкий голос Арсена Мірзояна - Тоні Матвієнко варто напружитися: "Досі відчуваю"