Відомий український кулінар Євген Клопотенко приєднався до підтримки українських захисників, своєрідно потроливши окупантів. На своїй сторінці у соціальній мережі Instagram він поділився рецептом випічки, яка допомагає відрізнити українцям, де свої, а де російські агресори.

Звісно, йдеться про славнозвісну паляницю, назву якої не може вимовити жоден «вузькощелепий» окупант.

«Паляниця. Рецепт для тих, хто може вимовити його назву правильно. Тобто, лише для українців. Паляниця є нашим сильним комфортом, способом для визначення ворога і моральним знущанням над ним. Тобто і по смаку, і по психології - тупо задоволення. Плюс, ви пишете, що хочете хліба, але в магазинах його зараз немає і потрібен рецепт. Тому у всіх сенсах мій обов‘язок - написати українцям, як готувати паляницю. Рецепт спрощений, без дріжджів, з чотирьох інгредієнтів», - зазначив Клопотенко.

Скрін, Instagram Клопотенко
Скрін, Instagram Клопотенко

Що знадобиться для паляниці:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще
  • Борошно - 500г;
  • Кисломолочка будь-яка - 400г;
  • Сіль – одна чайна ложка;
  • Сода – одна чайна ложка.

Як готувати:

Насипаєте у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішуєте, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Заливаємо ксиломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду та оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хв.

Потім вивалюєте масу на підпилений борошном стіл і робите плоский чотирикутник, який складаєте конвертиком і заокруглюєте. Заміс закінчено. Берете деко з пергаментом, змащуєте олією. Печете 40-45 хвилин при 200 градусах.

«Тактична зброя наших військових і відповідь на питання, чому ми з росіянами не брати та маємо різний культурний бекграунд, готова. Тому росіянам: нєхєр до нас, українців, лізти, ми чужі один одному. Українцям: смачного, котики. Цьом», - побажав кулінар.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко зізнався, як переживає біль і тривогу

Раніше повідомлялося, що зу "МастерШеф" Євген Клопотенко показав, як виправляє похибки зі шкільним меню

Також, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко показав, як приготувати ідеальний десерт