Відомий український артист Олександр Пономарьов знову звернувся до українців. Цього разу чоловік розповів про першу медичну допомогу при кровотечі.

Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. А ось поради артист взяв Валерія Ославського.

Є кілька типів кровотечі. Наприклад, якщо воно артеріальне, потрібно на рану покласти чисту, стерильну серветку, а також натиснути на неї. Після цього підніміть кінцівку.

Якщо воно не зупинилося, то на рану ще потрібно накласти пов'язку, і по можливості одночасно притиснути артерію на відстані.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Далі, якщо кровотеча не зупинено, слід накласти джгут, і запам'ятати час, коли ви це зробили.

При венозній кровотечі необхідно накласти на чисту рану стерильну серветку, а також здійснити тиск на саме поранення. Після цього підніміть кінцівку. Якщо не вдалося зупинити кров, накладіть на рану серветку.

Всіх постраждалих після цього потрібно покласти на спину з ногами, які підняті трохи вище рівня серця, і накрийте ковдрою.

Ці прості на перший погляд поради можуть врятувати людині життя.

Нагадаємо, що митрополит Епіфаній звернувся до стривожених українців словами Святого Письма

Раніше повідомлялося, що россійські диверсанти "зламали зуби" про Михайлівський собор у Києві-хотіли знищити Епіфанія

Також, майже 200 танків, десятки літаків і вертольотів і 5300 загарбників: у Міноборони повідомили про втрати РФ в Україні.