Захисник "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко розповів Гері Лінекеру про війну в Україні в тому, що ведучий «Матч дня» назвав «самим несамовитим інтерв'ю», яке він коли-небудь давав.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Українська зірка "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко розплакався під час емоційного інтерв'ю BBC Sport в п'ятницю.

Захисник розповів Гері Лінекеру про вторгнення Росії на його батьківщину і поділився унікальним особистим поглядом на жахи конфлікту.

Лінекер твірнув, що це було "найбільш емоційне та сердечне інтерв'ю, яке я коли-небудь бачив", і легко зрозуміти, чому Зінченко задихається, говорячи про хоробрість своїх співвітчизників і своєї сім'ї, які все ще знаходяться під загрозою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Я так пишаюся тим, що я українець, і я буду їм назавжди до кінця свого життя. І коли ви спостерігаєте за людьми, як вони борються за своє життя", - сказав 25-річний чоловік.

Олександр Зінченко
Олександр Зінченко

"Я знаю людей, менталітет моїх людей з моєї країни, вони вважають за краще вмирати, і вони помруть. Але вони не збираються здаватися. Я буду чесний, якби не моя дочка, моя сім'я, я був би там", - наполягав він.

Лівий захисник був призначений капітаном "Сіт"і в матчі Кубка Англії з "Пітерборо Юнайтед" у вівторок, пропустивши два попередні матчі.

Олександр Зінченко
Олександр Зінченко

З тих пір, як Росія вторглася в Україну трохи більше тижня тому, близько мільйона українців втекли з країни, але інші вважали за краще залишитися і битися.

Міжнародне співтовариство практично одноголосно підтримало Україну, багато відправляючи зброю або вводячи санкції щодо російських компаній або приватних осіб.

"Я так вдячний всім цим людям за підтримку. Я не знав, що все так буде. Тому я хотів би сказати всім їм велике спасибі. Я ціную це", - додав Зінченко.

Триразовий переможець Прем'єр-ліги обрушився з критикою на російських футболістів, які досі відмовлялися засуджувати вторгнення.

"Мене здивувало, що ніхто, жоден з них. Більшість з них грають у збірній, і у них багато підписників в Instagram, Facebook... і вони хоча б можуть щось зробити, щоб зупинити цю війну. Тому що люди їх чують. Я вже знаю, що вони налякані. Але чого вони бояться? Вони нічого не збираються з ними робити", - продовжив Олександр.

Зінченко також розповів, чому він вирішив дати інтерв'ю.

"Я кілька днів думав про це інтерв'ю. Чи повинен я це зробити? Чи повинен я? Але я просто хочу надіслати всім людям повідомлення: будь ласка, не ігноруйте це. Нам потрібно зупинити війну", - емоційно звернувся український футболіст до миру.

Нагадаємо, що Андрій Шевченко звернувся до всього світу зі словами про війну в Україні.