Відомий ресторатор та "МастерШеф" Євген Клопотенко розповів, як він прийшов до пізнання Шевченка та чому став його фанатом.

9 березня Україна святкує день народження Тараса Шевченка. Євген Клопотенко вирішив розповісти як він прийшов від ненависті до любові Тараса Григоровича. Свою історію Клопотенко написав у Instagram, разом з цитатами, які стали зрозумілішими тільки тепер, коли росія напала на Україну.

Євген Клопотенко. Фото: Instagram
Євген Клопотенко. Фото: Instagram

В дитинстві, пише Клопотенко, він не любив Шевченка. Але коли підріс зрозумів, що образ великого поета та творця спаплюжений радянською владою, та насаджувався навмисне, щоб діти його недолюблювали та підсміювалися.

"Щоб виникла відраза до українського. Культурний геноцид", - підкреслює Клопотенко.

"Тому, коли я став дорослим хлопчиком, то знов стикнувся з Тарасом Григоровичем. Але вже зі всією його біографією, яка була наповнена життям. Виявилося, що нормальний такий батя був. Я навіть почав вишукувати, що у нас є спільного. Бо захотілося стати його фанатом і мати щось схоже. Його любили жінки, він любив жінок, був членом інтелектуального суспільства, обожнював творити, тусити, устриці, ігристе та борщ з карасями. Так, був у кріпацтві, але не все життя", - зазначив Клопотенко.
Також ресторатор заявив, що тепер нам не треба пояснювати підтекст. Тепер всім зрозуміло, що Шевченко мав на увазі.

"Сучасні українські душі нарешті все зрозуміли. Тому шануємо Шевченка, перечитуємо його послання, надихаємося і юзаємо як інструкцію до свого україновідчуття". Також Клопотенко зазначив, що скоро ми подолаємо ворога.