Відомий український письменник Сергій Жадан розповів, як бойові побратими прощаються із загиблим командиром на фронті. Відповідний пост він опублікував на сторінці у Facebook.

«Попрощалися нині з Жорою. Хлопці зібрані, світлі. Загалом, важко все це описувати звичними словами, які набули зовсім іншої ваги. Свічки, які тонко горять, освітлюючи обличчя, бійці, які прощаються з ватажком, виходять із церкви і відразу їдуть у бій. Зброя, яка глухо б'ється об бронежилети. Панотець відспівує, в цей час повітря сколихують виходи - наші працюють", - пише автор посту.

Він додав, що загиблий командир дбав про свій загін і забезпечував бійців всім необхідним. Голим і босим не змушений був воювати ніхто.

"Впадає в око, як добре споряджені хлопці - Жора вклав у підрозділ усе своє серце, залишив після себе дуже потужний загін. Бійці при світлі свічок наче зійшли зі старих ікон», - описує побачене Жадан.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сергій Жадан, фото: Facebook
Сергій Жадан, фото: Facebook

Він додав, що тут і зараз на наших очах твориться історія нашої держави, нового народу.

«Дивне й болюче відчуття історії, що твориться просто тепер, на тлі якої формується нове українське військо, нова генерація українців, нова країна, зрештою. Бережіть себе, друзі. Хай сьогодні всі будуть живими», - побажав письменник.

Нагадаємо, Сергій Жадан показав свого товариша, що потрапив під обстріли

Також Знай.ua писав, як російські військові хизувались "успіхами" в Чорнобаївці

Знай.ua повідомив, що "Мій чоловік у полоні": українка самотужки розшукала зниклого коханого. Світлана Федюк знайшла зниклого чоловіка (захисника України) у полоні ворога.