Зі слів NASA, діаметр астероїда 2009 JF1 становить 10 метрів, що насправді вважається некритичним навіть у разі його потрапляння в орбіту Землі. Щоб простіше було уявити можливі наслідки, досить згадати астероїд 2013-го року, який впав в Челябінську, його діаметр був трохи більше і становив лише 15 метрів. Як ми пам'ятаємо, наслідки його падіння були не такими вже страшними, як передбачалося раніше.

Челябінський метеорит, BBC

Варто відзначити, що швидкість майбутнього травневого астероїда достатня висока і становить 24 кілометри в секунду, що еквівалентно 87 000 кілометрів на годину. Найближче до землі він буде 6 травня, проте ймовірність зіткнення NASA прирівнює до нуля.

Відомо, що орбіта 2009 JF1 перетинає орбіту Землі, проте астероїд дуже маленький. Через його близькість до до орбіти Землі, в NASA його класифікували як"астероїд, який зближується з Землею". У мережі з'явилося комп'ютерне моделювання траєкторії астероїди, яке не вказало на неминучу перспективу зіткнення.

За шкалою Торіна вже дали оцінку зіткнення астероїда з Землею. Вона дорівнює нулю. У той же час, шкала Палермо показала ймовірність зіткнення як -4.41(число з негативним значенням) . До слова, в цій шкалі оцінка менше -2 (числа з негативним значенням) свідчить практично про відсутність ймовірності зіткнення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Знай.ua писав про те, як Анастасія Приходько нагадала українцям про падаючий на Землю астероїд

Нагадаємо, астероїд розміром зі 100-поверхівку наблизиться до Землі: названо дату