Євген Клопотенко зізнається – до того, що сталося 24 лютого, він не був готовий. Єдине, що напередодні зробив кулінар – зібрав тривожну валізку та переніс до машини деяке польове приладдя, яке допомогло б йому виживати деякий час за межами цивілізації.

«Я собі уявляв, що коли щось станеться, я швиденько виїду у бік Західної України, де житиму у полях або ж в якомусь замку. Сам не знаю, чому, але я готувався до польового життя», – коментує Євген Клопотенко в інтерв’ю з журналісткою «Зіркового шляху».

Але цей сценарій не спрацював. Шеф-кухарю потрібно було допомогти евакуюватись своїм рідним – батькам і сестрі з родиною. Разом вони виїхали до родичів у містечко розташоване за 70 км від Києва, де Євген провів півтора тижні. Знаменитість зізнається – це було непросто, адже одночасно у невеличкій хатинці проживало 19 людей, тому він вирішив забрати сестру з родиною та виїхати до Львова.

«Я залишився один і зрозумів – треба щось робити. Оцінив умови та вирішив відкрити заклад, у якому можуть поїсти всі охочі – не важливо, є у них гроші чи ні», – розповів шеф-кухар.

За словами Євгена Клопотенка, таку ініціативу підтримали всі: орендодавець надав помешкання задарма, а також на допомогу пришла армія кухарів, які працювали в його закладах у мирний час. Проте кулінар не відкидає загрози вторгнення російських окупантів на Львівщину, тому завжди залишається напоготові.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Якщо буде постійне бомбардування і не можна буде виходити на вулицю, то поїду в Івано-Франківську область, там чоловік, у якого я зараз орендую житло, побудував криївку і завжди готовий прийняти мене. Проте, якщо будуть бойові дії та треба буде йти в армію – значить підемо. Щоправда, я не бачу себе з автоматами, бо не розумію, що це таке, як це все відбувається. Тож по можливості краще займатимусь своєю справою, годуючи мільйони людей», – поділився Євген Клопотенко.