Практичним всім українцям відоме ім'я Ярослава Ракицького, який з 13 років перебував у системі донецького "Шахтаря", опинившись згодом в основному складі.

За багато років у складі гірників він ставав семиразовим чемпіоном України, шестиразовим володарем Кубка і Суперкубка. А ще йому вдалося забити 14 м'ячів, будучи захисником. Але все змінилося в 2019 році, коли він підписав контракт з російським клубом "Зеніт", незважаючи на те, що це команда країни-агресора. Країни, яка, 24 лютого 2022 року, розв'язала війну в нашій країні.

Ярослав Ракицький, фото: Wikipedia
Ярослав Ракицький, фото: Wikipedia

Однак Ярославу вдалося злегка реабілітуватися після подібного, коли він опублікував у себе в Instagram кілька публікацій з прямим звинуваченням Росії у війні.

"Неможливо мовчати. Просто боляче за Батьківщину, за Україну! Гинуть мирні Українці від російських солдатів. Нас не потрібно звільняти! Залиште нас і нашу Україну! Немає сенсу доводити про вплив пропаганди, про те, що Росія дезінформує свій народ. Вам не говорять правду", - написав він в останній з публікацій.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але ще цікавий і той факт, що Ярослав покинув "Зеніт" відразу ж після вторгнення Росії в Україну. Але й те, що останні дні він тренується в Туреччині, на позачергових зборах з "Металістом". Він віддав багато грошей за це, а згодом до них приєднається і воротар "Шахтаря" Андрій П'ятов, але з метою лише підтримати форму.

Нагадаємо, польські фанати відсвяткували вихід на ЧС-2022 новою кричалкою про Росію: сподобається не всім

Як повідомляв "Знай.ua", екслегенда збірної України Анатолій Тимощук позбувся головного, працюючи в "Зеніті": "На окупантів..."

Знай.ua писав, Кричалці "Путін - х**ло" виповнилося 8 років: як її вперше заспівали фанати харківського "Металіста"