Співачка і ведуча тревел-шоу " рел і Решка. Земляни"(Новий канал) Мішель Андраде прилетіла до Португалії ще в лютому. Звідти вона всіляко допомагає українцям боротися за перемогу.

У перший день війни Росії проти України - 24 лютого – знімальна команда тревел-шоу "Орел і Решка. Земляни" прилетіла до Португалії. Це була остання країна знімального пулу, після якої ведучі Michelle Andrade і Кирило Макашов, а також інші члени групи повинні були повернутися додому.

Орел і Решка, фото: Новий канал
Орел і Решка, фото: Новий канал

"Ранок був жахливий: наші рідні почали надсилати повідомлення про те, що в Україні почалася війна. Ми вирішили залишатися в Португалії, тому що додому повертатися небезпечно, - згадує Michelle. — Перші дні в Лісабоні ми з командою були в дикому шоці, прокидалися з тривогою і тремтячими руками, але намагалися триматися разом. Мені навіть було страшно залишатися однією в кімнаті. Спочатку нічого не помічали: ні краси Португалії, хоч я мріяла сюди потрапити, ні смачної їжі, ні людей навколо. Хотілося тільки додому, обійняти своїх близьких"

Команда "Орла і Решки" пробула в готелі чотири дні, після чого місцеві жителі допомогли їм знайти апартаменти. Вони призупинили зйомку програми і почали освоюватися, ходити на мітинги, цікавитися, як допомогти волонтерам.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Орел і Решка, фото: Новий канал
Орел і Решка, фото: Новий канал

"Оскільки у нас була своя відеотехніка, ми працювали як медіа. Виходили в прямі ефіри не тільки українських телеканалів, а й західних, щоб розповідати правду про агресію Росії. Завдяки мітингам і роботі нам стало легше. Відчувалася велика підтримка португальців і особливе єднання українців, - додала Andrade. — Мені і Кирилу Макашову приходили сотні повідомлень з України з проханнями про допомогу. Він вирішив відкрити благодійний фонд. Разом з продюсером "Орла і Решки" Аліною підтримали ідею Кирила і почали збирати кошти для гуманітарної допомоги та допомоги ЗСУ. Це стало нашою щоденною місією і тим, що піднімало бойовий дух."

Згодом співачка і ведуча відкрила власний збір коштів, а ще виступила на мітингу в Лісабоні.

Мішель Андраде на мітингу в Лісабоні
Мішель Андраде на мітингу в Лісабоні

"Через кілька днів, коли ми всі встали на ноги і зрозуміли, чим будемо займатися, Кирило поїхав до рідних. У Португалії ми залишилися з Аліною. Нам продовжували приходити прохання про допомогу. Тому я вирішила відкрити свій збір і розповісти про це у себе в Instagram. Ми вже купили тепловізор, рації, бронежилети і продовжуємо збирати на коптер. Також ходимо до місцевого волонтерського центру допомагати Сортувати ліки, продукти та дитяче харчування для відправки в Україну,- додала ведуча тревел-шоу на Новому каналі. - Нещодавно українці влаштовували мітинг у Лісабоні, де мені випала честь виголосити вступну промову і виконати гімн України. Незважаючи на погану погоду, зібралася вся Площа Комерції. Я дуже рада, що нас підтримує весь світ. Круто знати, що ти не один, і є можливість допомогти навіть на відстані. Вірю в краще і знаю, що перемога вже зовсім близько!"

Нагадаємо, що Мішель Андраде нахабно підкотив двометровий хуліган: "Гладити волохату альпаку".

Раніше ми повідомляли, що Мішель Андраде розповіла про "золоту карту" і постановки на "Орел і решка": "Не хочу, щоб це обговорювалося".