Гурт Калуш виступає по українських містах, та готується до майбутнього конкурсу "Євробачення", співаки визначилися, та вирішили що поїдуть до Турина в Італію, щоб наживо заспівати свою "Стефанію" перед європейцями.

На початку війни було незрозуміло чи зможуть співаки заспівати конкурсну пісню наживо. Організатори конкурсу дозволили Україні показати свій виступ у записі. Проте тепер зрозуміло, що швидше за все, гурт Kalush Orchestra поїде співати до Італії наживо. Про це стало відомо з допису гурту на Instagram-сторінці.

Kalush Orchestra. Фото: Instagram
Kalush Orchestra. Фото: Instagram

Музиканти зазначають, що до України прикута увага всього світу. Їхня "зброя" це музика і слово, і найкраще здобути перемогу - це розповісти про війну в Україні та спілкуватися з європейською авдиторією, та розповідати про українців за допомогою творчості.

Kalush Orchestra. Фото: Youtube
Kalush Orchestra. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Зараз ми маємо надзвичайну можливість та нагоду, оскільки європейці відкривають для себе нашу культуру ближче, знайомляться з людьми, які були змушені переїхати. Сьогодні весь наш склад гурту Kalush Orchestra вперше від початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну зібрався у Львові та ми почали підготовку до виступу в Турині", - написали музиканти.

Kalush Orchestra. Фото: Youtube
Kalush Orchestra. Фото: Youtube

Також вони підтвердили, що поїдуть виступати на Євробаченя-22 в Італію. У неділю, 3 квітня, гурт поїхав у обов'язковий тур, і першою країною став Ізраїль. Співаки будуть ще одним рупором, який розповідатиме правду про Україну.

У коментарях пораділи такому рішенню, та порадили додати до пісні більше українського сьогодення правди, щоб це був виступ не для перемоги на Єрвробаченні, "а щоб заполонити ще більше сердець українською правдою та героїчною боротьбою".

Kalush Orchestra. Фото: Instagram
Kalush Orchestra. Фото: Instagram

"Ви прекрасні. Навіть якщо не переможемо, то ми заявимо про себе, що нас війна не зламає і ми сильні", "Хлопці, Ви гордість, ми розуміємо, що дуже важко, але про нас не мають забувати, віримо у Вас", "Чудово, тільки придумайте щось із костюмами", - написали у коментарях.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, раніше учасник "Євробачення" Kalush скинув російський корабель на голову путіну, мрія українців.

Як повідомляв портал "Знай.ua", європейці залишилися в захваті від Kalush Orchestra до "Євробачення-2022".

Також "Знай.ua" писав, що став відомий порядок виступу групи Kalush Orchestra, яка отримала право представляти Україну на Євробаченні-2022.