Популярна українська актриса Ксенія Мішина поділилася публікацією, в якій затонула серйозні теми.

Відповідний пост Ксенія Мішина оприлюднила в акаунті в Instagram.

"Знаєте, часом, коли переживаєш якийсь великий емоційний зсув, то після етапу сплеску емоцій і розбитого серця хочеться отримати відповіді. Ясно, що цікавить мене не яка зараз погода в Небрасці або за кого проголосують в Республіці Корея (та що південна) на президентських виборах. У кожного з вас є свій шлях отримання правди про незрозумілі, складні речі. Скажімо, мене цей шлях веде прямо в філософію, де я намагаюся поглянути на наш світ новим поглядом. Свіжим і непередбачуваним чином", - підписала пост українська актриса.

Крім цього, Ксенія Мішина вирішила серйозно торкнутися філософські теми.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ксенія Мішина
Ксенія Мішина

"Сама не знаю чому, але захотіла звернутися до Локка. Там, серед іншого, я зосередилася на мудрості дискусії про tabula rasa (не про музичну групу, звичайно). Побіжно згадуючи свій курс філософії у вузі, довгу історію протиборства філософських шкіл і товстелезні томи відповідних творів, тоді я не зовсім замислювалася про одвічність і складності багатьох проблем. Але трагедія в нашій країні змусила мене повернутися і задати питання – хто ж, зрештою, правий? Платон зі своїми вродженими ідеями або Локк з їх однозначним запереченням? Нібито нудне питання для звичайного життя і настільки важливий для військової. І тут я зрозуміла остаточно - правий Локк разом з його попередниками. Всі ми (або принаймні частина з нас точно) tabula rasa. Якщо у людей були вроджені ідеї, то як можна пояснити Бучу, Бородянку, Гостомель, Маріуполь? Поняття добра, поняття людяності, поняття справедливості, поняття благочестя, поняття богобоязнення – вони банально відсутні у російських військових. Іншого пояснення я не змогла знайти, виправдання тут теж бути не може. Навіть якщо продовжити думку – tabula rasa передбачає можливість виховання звіра, то просто нагадаю, що за всю історію спостережень випадків геноциду серед тваринного світу не було зафіксовано. І це показово. Всім серцем сподіваюся, що я помиляюся, і ворог припинить творити жахливі злочини на моїй рідній землі...", - продовжила зірка.