Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктор Комаровський пояснив, які препарати можуть підвищити ризик отримати травму замість бажаного покращення стану.

Дехто вважає, якщо виникають проблеми із серцем, рятівним засобом від неприємного відчуття є «Валідол». Нібито достатньо покласти його під язик і стане набагато краще.

«Біль у серці або прискорене серцебиття найчастіше є приводом, щоб прийняти «Корвалол», «Корвалтаб», «Корвалмент» або покласти під язик «Валідол». Однак ці препарати не мають нічого спільного з медициною 21 століття», – попередив доктор Комаровський.

Експерт програми «Ранок з Україною» пояснив, коли болить серце, насамперед людині потрібно поставити діагноз. У мирний час це займає 30-40 хвилин.

Але перелічені вище ліки не можуть стабілізувати ритм серця і вплинути на артеріальний тиск. До того ж кандидат медичних наук попередив, що вони містять кілька седативних компонентів, тому у вас може виникнути сонливість. Через неї порушується координація рухів. І коли ви бігтимете в бомбосховищі, то ризик отримання травми багаторазово підвищується.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Замість того щоб отримати медичну допомогу: дізнатися діагноз, нормалізувати тиск, покращити кровопостачання, стабілізувати ритм серця – люди засовують під язик пігулку «Валідолу» і чекають на інфаркт чи інсульт.

За словами кандидата медичних наук, «Валідол» не має жодного зв’язку з лікуванням. З таким самим успіхом можна сісти, розслабитися і посмоктати льодяник. Ефект буде такий, як і від цього препарату.

«Якщо ви маєте можливість поговорити з терапевтом – зверніться до нього, – порадив Євген Комаровський. – Дуже багато питань, пов'язаних зі здоров'ям, можна вирішити навіть телефоном».