Триває героїчний супротив українського народу проти російських окупантів, які продовжують нищити та грабувати нашу країну. Деяким регіонам України дісталося більше, ніж іншим, зокрема постраждав Харків та його знаменитий Казаринський університет.

Саме на його відновлення колишня випускниця Марина Литовченко, харків'янка та параолімпійка продає свою золоту медаль з Олімпіади у "Токіо 2020". Виручені кошти планує витратити на відновлення університету Каразіна і допомогу викладачів.

"Сьогодні моя країна демонструє незламний дух та жагу до такої необхідної перемоги. Кожен день моє місто Харків та мій Університет героічно тримається. Допоможімо разом йому вистояти! Всі бажаючі можуть писати у коментарях під постом або мені у особистих повідомленнях готовність брати участь у цьому аукціоні. Він триватиме до 30 квітня. Стартова ціна медалі - 10000$", - написала Литовченко на своїй сторінці у Facebook.

Золота медаль Марини Литовченко. Фото: Facebook
Золота медаль Марини Литовченко. Фото: Facebook

До цієї ініціативи приєдналася ще одна гордість країни та близька подруга Марини — Людмила Ляшенко, яка неодноразово була у стінах Університету та соціологічного факультету й вирішила також продати дві свої паралімпійські медалі 2018 року (бронзу й золото) та спрямувати ці кошти на допомогу Університету.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

На сторінці Університету також з'явився допис про героїчний вчинок спортсменки.

"Особливо символічним є те, що у півфіналі та фіналі Паралімпіади у Токіо Марина з розгромним рахунком 3:0 обіграла двох представниць росії, продемонструвавши незламний дух та жагу до такої необхідної перемоги", - написали на сторінці вишу.

Нагадаємо, раніше росія використала невідому хімречовину проти воїнів ЗСУ та мирних жителів у Маріуполі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 15-річний гонщик з росії передав рідним "привіт" нацистською зігою.

Також "Знай.ua" писав, що у москві заговорили про справжню кількість жертв у війні проти України.