У прямому ефірі ранкового шоу каналу «Україна», яке виходить на YouTube каналі «Ранку з Україною», доктор Комаровський розповів, що зараз живе разом із двома онуками, а третій залишився з батьками. За словами експерта, під час війни дорослим слід буди конструктивними і говорити з дітьми не так як раніше.

«Насамперед маю наголосити на тому, що в подібні моменти з дітьми мають говорити лише ті, кому вони довіряють максимально. У моїх онуків гарні тісні стосунки з батьками, тому про війну говорив з ними не я. Головне, під час такої розмови – зберігати спокій та називати речі своїми іменами», – розповів доктор Євген Комаровський.

Експерт зауважує, що діти спостерігають за дорослими і копіюють їх, тому головна задача всіх батьків – тримати себе в руках.

Крім того, Комаровський дав пораду дорослим, чи потрібно змушувати дітей навчатися, займатися буденними справами чи їсти кашу, якщо ті відмовляються це робити.

«Війна – це час, коли працює головний закон педагогіки. А він про те, що розумні дорослі вчать чомусь своїх дітей. Адже діти мають менше знань і досвіду, ніж ми, тому не діти встановлюють правила поведінки, а саме дорослі. Зараз той час, коли дискусій між поколіннями не має бути взагалі!» – коментує Комаровський.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Війна – важкий іспит для всіх як морально, так і фізично. Тож кожен із нас, за можливості, повинен підніматись і поступово повертатись до звичних справ і розваг. Це допоможе покращити психологічний стан і стосунки в родинах.

«Якщо це безпечно – ходіть до парків, скверів чи зоопарків. Ба більше, намагайтесь за можливості повертатись до звичок мирного життя – до прогулянок, спілкування, ігор. А ще не зайвим буде прибрати зі спілкування з дітьми слово «війна», краще говорити про добро», – радить експерт.