Психологиня Світлана Арефнія в програмі «Зірковий шлях» на каналі «Україна» дала поради, як правильно діяти в цій ситуації.

Перша порада – перестаньте фантазувати та накручувати себе, що сталося щось погане.

«Наш мозок працює так, що він заповнює порожнечу. Тобто коли в нас немає інформації, ми починаємо щось домислювати, шукати якісь відповіді, – пояснила психологиня Світлана Арефнія. – Насамперед заспокойтесь і дайте собі час. Зупиняйте себе від фантазування».

Друга порада – максимально робіть те, що ви зараз можете. Наприклад, розповсюджуйте інформацію в соцмережах, телефонуйте людям, які можуть допомогти.

Третя порада – не залишайтеся на самоті, поруч з вами повинна бути близька людина.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

«Дуже багато людей замикаються в собі, у своїх переживаннях, і через це починають накручувати себе», – пояснила психологиня в інтерв’ю для каналу «Україна».

Четверта порада – говоріть, спілкуйтесь з іншими.

«Дізнавайтеся, хто знайшов своїх близьких, як вони це зробили, налаштовуйте себе на позитивний результат. Наприклад: «Я розумію, що може бути по-іншому, але я вірю в те, що все буде добре», – порадила експерт. – Тому що віра дуже нас підсилює і підтримує».

П’ята порада – налаштуйте себе на довготривалі пошуки.

«Необхідно залишатись в реальності та розуміти: все може затягнутись, – прокоментувала Світлана Арефнія. – Інформація може бути різною. Просто треба не обмежувати себе щодо часу».