Відома актриса Ольга Сумська від початку війни займається інформаційною підтримкою українців та волонтерською діяльністю, допомогаючи багатьом людям, з'єднуючи важливі канали з тими, хто в них потребує.

В своєму сторіс на Instagram Ольга оприлюднила заклик до українців та до влади - не дозволяти повторитися новій Бучі. Мова йде про окупований Куп'янськ. В длописі описані за датами як розвиваються події у окупованому місті. І вони дуже схожі на те, як діяли окупанти у Бучі.

Ольга Сумська. Фото: Instagram
Ольга Сумська. Фото: Instagram

"30.03.22 у м. Куп’янськ та Куп’янському районі вимкнули Інтернет. У деяких людей почали транслювати російські канали. 07.04.22 у районі вирубили мобільний зв'язок і багато хто не чув рідних вже багато днів. Деякі виїжджають із міста в інші області, щоб подзвонити. По телевізору лише російські канали. 18.04.22 в місті та районі вимкнули світло та воду. Закінчується готівка, ліки. Люди відрізані від цивілізації", - йдеться у дописі.

Сторіс Ольги Сумської. Фото: Instagram
Сторіс Ольги Сумської. Фото: Instagram

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також зазначається, що у Бучі розвиток подій був схожим, хіба що без російських каналів. Коли російські війська виходили з Бучі, вони влаштували звірства, вбили понад 400 людей, жінок і дітей ґвалтували. Їм нічого було втрачати.

"Мер Куп’янська здав місто і втік до Росії. Люди збунтувалися і беззбройні вийшли на мітинги проти окупантів. Зараз, фактично, там немає влади, яка може організувати систематичну роботу з порятунку місцевих", - нагадали в дописі.

Також звучить пронизливо заклик - не допустімо, щоб Куп’янськ потрапив у новини із такими самими заголовками.

Нагадаємо, раніше у "Приватбанку" відповіли, чому не всі українці отримали обіцяні Зеленським 6,5 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", окупанти розбомбили будинок сліпої бабусі, яка навіть не бачить масштаб збитку.

Також "Знай.ua" писав, що Влад Яма нагадав, як у школі ставилися до уроків російської мови після звісток про Стуса.