З перших днів повномасштабної війни, яка почалася 24 лютого 2022 року, офіс Сергія Притули був переобладнаний під штаб.

Телеведучий разом з волонтерами зібрав дуже багато допомоги військовим ЗСУ і простим людям. Його комнда примудрялася доставляти гуманітарну допомогу навіть в окуповані міста. І робота триває.

Гуманітарний штаб Сергія Притули
Гуманітарний штаб Сергія Притули

Нещодавно Сергій Притула продав з аукціону картину Марії Примаченко за 500 тисяч доларів.

Півмільйона доларів. У це складно повірити, але за таку суму продали на аукціоні картину всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко "Квіти виросли біля четвертого блоку". Аукціон проводив Благодійний Фонд Сергія Притули разом з аукціонним будинком "Дукат". Слід зазначити, що сім'я Марії Примаченко відмовилася від своїх роялті на користь української армії.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень
Показати ще

"Метою аукціону було допомогти Збройним силам України, - каже Притула. – А ще є певний символізм в тому, що саме ця картина була відібрана. Тому що це квіти, які виросли поблизу четвертого енергоблоку, а поруч з ним орки якраз рили окопи. Все дуже взаємопов'язано".

Картина Марії Примаченко
Картина Марії Примаченко

Витвір мистецтва 1990 року приніс до волонтерського штабу ведучого Нового каналу та громадського діяча Сергія Притули водій з його команди однодумців. Відомі українські галеристи провели оцінку полотна легендарної художниці. Стартова ціна склала п'ять тисяч доларів. Розпочався онлайн-аукціон 29 квітня, а завершився 5 травня ввечері.

"До початку трансляції найвища ставка досягала 80 тисяч доларів. Як тільки почали прямий ефір, поточна ставка зросла до 95 тисяч доларів, - каже Сергій. – Зрештою ми продали картину Марії Примаченко "Квіти виросли у четвертого блоку" за 500 тисяч доларів. Я хочу подякувати насамперед власникам картини, які принесли її в наш Фонд і запропонували продати, а гроші віддати на ВСУ. Також хочу щиро подякувати учасникам аукціону. Не тільки тим, хто конкретно бився ставками на фінішній прямій, але і всім, хто зареєструвався. Ви приєдналися до процесу, розігріли своїми ставками цей аукціон."

Сергій Притула, фото з Instagram
Сергій Притула, фото з Instagram

Нагадаємо, що Сергій Притула виконав колосальну роботу для наближення перемоги України: "Завозили навіть в окуповані міста".

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула нагадав, чому краще не шукати "зраду" в лавах ЗСУ: "За вас кров проливали"