Війна, яку оголосила Україні росія 24 лютого 2022 року навчила багатьох українців новим навичкам. Як відрізняти по звуку, наскільки близько стріляють, як швидко дістатися до укриття під час повітряної тривоги, або як приготувати салат з кульбаби...

І найголовніше - як в принципі вижити в нелюдських умовах.

У великому стресі знаходяться також і діти. Батьки намагаються їм і пояснити ситуацію, і вберегти від жорсткого негативу.

Наприклад, Григорій Решетник зі своєю дружиною в перші дні війни водив дітей в укриття в форматі гри, а потім вже, по ходу справи, пояснювали їм все, що відбувається насправді.

Григорій Решетник з родиною
Григорій Решетник з родиною

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

А як же реагує на війну 4-річна донька Сергія Притули, поки ведучий Нового каналу волонтерить і збирає мільйони гривень на підтримку української армії.

Сергій Притула - один з тих, завдяки кому українська армія вже третій місяць відбиває Російські удари. Його волонтерська діяльність допомагає постачати ЗСУ необхідною технікою та амуніцією. Патріотами ростуть і його діти, в тому числі чотирирічна дочка Соломія.

"Моїй доньці виповниться п'ять. У неї така цікава натура. Вона і раніше мала шалену мовну стійкість - якщо малюк (син Сергія Дмитро, - прим. ред.) може переходити з іншими дітьми на російську, то якісь дівчатка, з якими грає Соломійка, швидше перейдуть на українську, ніж вона на російську. Ми довго не бачилися, і тут я приїхав, а вона дивиться мультик на планшеті. Знаю, що раніше вона дивилась його російською. А тепер — українською ,- розповів Притула в інтерв'ю Оксані Гутцайт у проєкті "Україна на зв'язку". — Я поставив на паузу, ми почали говорити, кажу: "Ти взагалі розумієш, що відбувається в країні?" А вона мені: "Так, на нас напала росія, росіяни - наші вороги, і вони роблять біду".

Родина Сергія Притули
Родина Сергія Притули

Така реакція, на думку Сергія, свідчить про те, що його виховання спрямоване в правильне русло.

"Якщо дитина вже в чотири роки розуміє такі речі, усвідомлює і починає правильно фільтрувати контент — значить, ми з дружиною правильно виховуємо дітей",- додав ведучий Нового каналу.

Нагадаємо, що Сергій Притула продав відому картину Примаченко про Чорнобиль за пів мільйона: "Орки якраз там рили окопи".

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула нагадав, чому краще не шукати "зраду" в лавах ЗСУ: "За вас кров проливали".