Відомий шеф-кухар, переможець "МастерШеф" Євген Клопотенко продовжує популяризацію України та національної кухні в Європі.

Зараз він, на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за його життям стежать понад 715 тисяч осіб, розповів про те, що знаходиться у Франції і присутній на саміті шефів ЄС.

Євген Клопотенко, фото з instagram
Євген Клопотенко, фото з instagram

"Представляю Україну. Отже, Україна вже починає сприйматися як член ЄС. Цілком можна відносити до маленької перемоги і вважати, що євроінтеграція відбувається. Головна тема: гастрономічна дипломатія. Через такі штуки я можу локально створювати для України підтримку. Логіка така: якщо вдається пролобіювати борщ європейським шефам і показати, що це круто, то вони потім говорять про нього у себе на місцях, люди інших країн дізнаються і пробують, і так Українська культура поширюється по світу через їжу", - пише він у публікації.

Євген Клопотенко, фото з Instagram
Євген Клопотенко, фото з Instagram

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Потім він додав, що його присутність була узгоджена з адміністрацією поточного президента Франції Емманюеля Макрона - тому таку подію слід сприймати досить серйозно, вона дуже важлива.

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко наготував 400 літрів борщу для порятунку українців: "Складу емоції"

Як повідомляв "Знай.ua", зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко замріявся про поїдання херсонських кавунів після перемоги України: "Найкращі у світі"

Знай.ua писав, ароматна паста від Євгена Клопотенка з інгредієнтів, які завжди під рукою: впорається навіть дитина