З початку повномасштабного військового вторгнення росії на територію суверенної України жителі нашої країни почали розкривати очі громадянам рф на ситуацію у нас.

Українці хотіли донести їм, що путін бреше і спотворює всю інформацію в угодну для себе сторону. Через це виникали конфлікти не тільки в соцмережах, але і в родинах.

путин
путин

Спілкування українців з росіянами стало темою одного з випусків рубрики щоденного дайджесту СТБ "Все буде добре" – "Допомога психолога". Експерт Дмитро Карпачов радить уникати агресії та не витрачати емоційний ресурс на з'ясування стосунків у мережі – окрім прояву агресії у відповідь, ви навряд чогось досягнете.

Психолог вважає доречним:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
  • уникати агресії. Вона лише породжує негатив у відповідь;

  • поводитись гідно. Якщо ви за кордоном, пам’ятайте: ви теж формуєте імідж України;

  • не переконувати тих, хто не проявляє інтересу і ні про що не запитує;

  • поставити на паузу спілкування з родичами в росії, які не поділяють ваших поглядів на війну;

"Зараз сваритися, з’ясовувати стосунки – це, мабуть, найостанніше, чим потрібно займатися. Потім, коли ми переможемо, – буде час з’ясовувати, хто і що там думав", – вважає експерт.

Дмитро Карпачов, фото: СТБ
Дмитро Карпачов, фото: СТБ

  • не піддаватися на провокації в соціальних мережах

"Засобами пропаганди громадян росії зомбували не один рік. Для них ми – вороги. Для них ми ті, хто хоче на них напасти. Вони зараз воюють з нами, щоб начебто їхні діти не потерпали від нас. Це все відбувалося роками поспіль – методично. Ви вкладаєте свою увагу й енергію в те, що ні до вас, ні до України, ні до перемоги не має стосунку. Якщо ви втратили над собою контроль – ворог переміг. Адже, на мою думку, це одна із цілей інформаційної війни – зробити так, щоб ми витрачали свій час та свої сили на сперечання. Треба ігнорувати провокації", – наголосив Дмитро Карпачов.

  • замість сварок із ворогами – підтримуйте ЗСУ!

Нагадаємо, що Дмитро Карпачов розповів про сивіючих через війну дітей: "Трясуться руки, коли нервують".

Раніше ми повідомляли, що Дмитро Карпачов пояснив, як повернутися до нормального життя після війни.