Ще за кілька місяців до повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної України всіх жителів нашої країни просили зібрати тривожну валізку.

По всіх каналах передавали, що має бути в цій валізці. почалися масові перевірки укриттів. Влада за допомогою ЗМІ натякала українцям, що війна неминуча. Вони не могли сказати цього прямо, тому що почалася б паніка, військові не встигали б доїжджати до міст, а росіяни прото скидали б бомби по місцях скупчення людей, адже всі створювали б затори.

Однак, багато українців пропускали попередження повз вуха, або просто відмовлялися вірити в те, що сусідня країна може так підступно напасти на тих, кого багато років називає "братами".

Війна в Україні. Фото: скрін youtube
Війна в Україні. Фото: скрін youtube

"Ніхто не вірив, що таке можливо" - ця фраза стала однією з найпоширеніших у перші дні війни, яку розв'язала росія на території України. Ведучий Нового каналу Олександр Педан не виняток. За день до вторгнення він зустрічався зі своїми хорошими друзями, які його заспокоїли на всі 100%.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Близько півночі я повертався додому через центр міста. Навіть сторіс записав про те, який класний і спокійний Київ. Хотів виставити це відео, але якось рука не піднялася. Думаю:"почекаю до ранку". І ось це "почекаю" стало фатальним, - розповів він Сергію Нікітюку в YouTube-проєкті Нового каналу "Предметка". – Десь о 5:30, коли почало прилітати до Києва, я, як і всі, зрозумів, що почалася війна. Люди дзвонять, щось кричать... Мене набрав наш знайомий з Міністерства оборони і попросив, щоб я вивіз на захід України свою родину, а його дружина з дітьми їхали б за нами слідом."

Олександр Педан, "Знай своїх"
Олександр Педан, "Знай своїх"

Ранок родини телеведучого 24 лютого нічим, напевно, не відрізнявся від ранку кожного українця.

Всі метушилися. А Олександр, щоб заспокоїтися, взявся за несподівану справу.

"Пам'ятаю, моя дружина Інна бігає, а у мене такий шок, дисонанс в голові, не міг повірити у все це. Взяв бритву і став спокійно голитися. Щоб подумати, - каже Педан. – Інна навколо мене п'ять разів вже пробігла з документами. Запитала, що зі мною, а я відповів: "Не знаю, коли наступного разу поголюся". Так і вийшло. Тривожна валізка, до речі, була готова тільки у доньки, якій на той момент було 16 років. Тільки Лєра переживала. А я дійсно не вірив. Сподівався, що це неможливо в XXI столітті. Але взагалі зазвичай швидко збираюся, так що через п'ять хвилин взяв найнеобхідніше, що тоді було актуально. Ми сіли і поїхали до Хмельницького. Їхали 350 кілометрів 18 годин!"

Олександр Педан з донькою, instagram.com/pedanos
Олександр Педан з донькою, instagram.com/pedanos

Нагадаємо, що Олександр Педан надихнув Володимира Зеленського на нове офіційне свято в Україні.

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан нагадав українцям одну просту істину: "Наші праправнуки повинні знати".