На Євробаченні-2022 був один момент, коли серце українців нервово стиснулося. І ні, це не про момент з виставленням балів від журі для Kalush Orchestra.

Це про те, коли соліст групи Олег Псюк на весь світ попросив врятувати Маріуполь і "Азовсталь". Якщо чіплятися, то це порушує правила конкурсу, так як організатори максимально намагалися бути поза політикою.

Ці хвилини очікування до рішення організаторів здавалися вічністю і ніхто вже не слухав наступні виступи. Але вони визнали це не політичним, а гуманітарним закликом, тим самим залишивши Kalush Orchestra на конкурсі.

Kalush Orchestra, фото: facebook.com/kalush.official
Kalush Orchestra, фото: facebook.com/kalush.official

Мама Олега - Стефанія, про яку і написана переможна пісня гурту, теж переживала в той момент і була переконана, що Україну дискваліфікують.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Я була здивована, що мій Олег все-таки сказав ці слова про Маріуполь. Відразу написала йому смс, що він молодець. Він зробив свою роботу, що він повинен був зробити для людей. Найбільше пишаюся цим... Я до кінця думала, що буде дискваліфікація. За законами Євробачення він не мав права цього робити і він це знав",- ділиться Стефанія.

Мамі Олега Псюка Стефанії сертифікат на 631 кубометр газу, фото з фейсбук
Мамі Олега Псюка Стефанії сертифікат на 631 кубометр газу, фото з фейсбук

Стфенія каже, що дуже горда тим, що її син з простої сім'ї і сам зміг пробити собі дорогу, навіть без музичної освіти.

Нагадаємо, що мама Олега Псюка з Kalush Orchestra отримала "теплий" подарунок від газовиків після перемоги Сина на Євробаченні.

Раніше ми повідомляли, що українці розгадали, хто ховається під маскою "Килиммена" у складі Kalush Orchestra: до чого тут "Танцюють всі".