Рівень злочинності в Україні під час війни значно знизився, про що свідчить і статистика МВС. Але шахраї все ж продовжують свою діяльність і навіть такий скорботний час не зупиняє їх від обману українців.

Сайти купівлі-продажу - місця, де аферисти щодня знаходять сотні потенційних жертв. На жаль, навіть під час війни ніхто не застрахований від шахраїв, тому слід бути обачними, якщо збираєтеся що-небудь продати або купити в Інтернеті. На що слід звернути особливу увагу, розповіла ведуча проекту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

"Перша зачіпка при покупці — продавець відмовляється передавати товар післяплатою. Мовляв, так буде набагато дорожче. Такий аргумент повинен подіяти на людину, яка бажає заощадити,- попередила Олена- Крістіна . — Друга - вимагає повної передоплати. Навіть згоден відправити товар до того, як ви його оплатите, і підтвердити це декларацією".

Втім, якщо Вам надіслали скрін декларації про відправку товару, слід ретельно його перевірити. Якщо там немає номера, це зовсім не декларація, а всього лише розрахунок вартості доставки. Іншими словами, вам насправді нічого не відправили. А якщо номер є, його можна ввести в спеціальну графу на сайті пошти і перевірити, де зараз знаходиться посилка.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Олена-Крістіна Лебідь, "Аферисти в сітях"
Олена-Крістіна Лебідь, "Аферисти в сітях"

Якщо хочете не купити, а продати – теж будьте пильні. Шахраї можуть прикинутися і покупцями. Ось як виглядає така афера.

"Уявіть, що ви що-небудь продаєте. Вам дзвонять і кажуть: "Дуже класний товар, ідеальний, беру! Тільки я юридична особа, нам для бухгалтерії потрібно трохи інакше провести процедуру переказу грошей". Потім вам скажуть підійти до банкомату, заговорять зуби і попросять ввести номер своєї карти і перевести на неї всі свої гроші. Вуаля! - розповіла ведуча Нового каналу. – Потім жертви цієї схеми кажуть, що потрапили під дію гіпнозу. Але це не гіпноз. Просто аферисти заговорюють настільки, що у людини вже тирса в голові."

Будьте пильними і уважними, не дозволяйте шахраям заволодіти вашими грошима або майном. Все буде Україна!

День незалежності, фото: Facebook Вадим Карп'як
День незалежності, фото: Facebook Вадим Карп'як

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь закликала українців не вестися на нову аферу з виплатою компенсацій від держави.

Раніше ми повідомляли, що наречена Розенка Олена- Крістіна Лебідь розповіла, як "вигулює цю тварину".