Телеведучий Олександр Педан і його дочка Валерія роблять неоціненний внесок у майбутнє українців. Вступна компанія багатьох вузів провалилася через війну, яку оголосила росія, а абітурієнти залишилися без можливості вступу в своїх містах.

Але ми просимо не сумувати, адже колега Сергія Притули ще до 24 лютого відзняв унікальний проєкт, який розгляне багато українських університетів і дасть шанс випускникам 2022 року зробити свій вибір на користь вподобаного вузу. Можливо, випускники попередніх років оберуть щось і для себе, адже вчитися ніколи не пізно.

Олександр Педан, фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан, фото: пресслужба Нового каналу

Незважаючи на війну, команда соціального проєкту "УніверСһеск" вирішила показати його, щоб абітурієнтам було легше обрати для себе навчальний заклад і вступати саме в Україні.

"Перший випуск присвячений Львову! Ми обирали університети за різними критеріями. На початку розповідаємо довідкову інформацію про шість найпотужніших університетів міста. А під мікроскопом розглядаємо національний університет "Львівська політехніка", - розповідає Педан. – Вуз вразив тим, що готує дуже потужних IT-фахівців. За ними стоїть черга з іноземних компаній. У Політехніці є лабораторії з сучасним обладнанням, створені Siemens, Muller, Schneider. А ІТ-компанія SoftServe дозволяє студентам практикуватися в їх офісах і з часом надає можливість отримати там роботу. Сам університет вразив своєю красою! Він один з найдавніших в Європі. У політехніки є фактично брат-близнюк-Віденський університет. Це неймовірна архітектура! Місцями Львівська політехніка нагадувала мені не просто музей, а Сикстинську капелу."

Популярні новини зараз
Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з донькою Лєрою. Фото: пресслужба Нового каналу

У випуску є різні рубрики. Наприклад, "ГуртожитокСһеск". Там показують, в яких умовах живуть студенти, скільки це коштує. Чесно розповідають про плюси і мінуси. У рубриці "ЇжаСһеск" – інформація, як і за які суми харчуються студенти.

"Третину нашого проекту ми присвячуємо місту. Показуємо, де можна провести час студентам, де погуляти, потусити, який є транспорт, - зазначає Олександр Педан. – Вважаю: щодо цього ми дуже класно розкрили Львів! Випуск був доповнений актуальною інформацією, отриманою від Міністерства освіти і науки України. Там у легкій формі є все про вступну кампанію та іспити в 2022 році. А ще в нашому проекті дуже багато гумору! Вічний баттл батьків і дітей між мною і Лерой відбувався постійно."

Валерія Педан, фото: пресслужба Нового каналу
Валерія Педан, фото: пресслужба Нового каналу

Співведуча Педана, його 17-річна донька Валерія, завдяки проєкту має обрати спеціальність для себе, адже сама цього року є абітурієнткою. Дівчина в захваті від кількості цікавої інформації, яку вони зібрали і скоро покажуть всім українцям.

"Львів для мене відкрився зовсім з іншого боку. Я взагалі не очікувала, що це таке активне місто, з такою активною молоддю, - ділиться Лера. – Ми дізналися багато класної інформації про те, куди відправитися студентам, де працювати, де відпочивати. Львів-особливе для мене місто, а цей випуск один з найулюбленіших, напевно. Дуже рада, що він буде першим!"

Нагадаємо, що Сергій Притула, Лілія Ребрик, Іванна Онуфрійчук і Олександр Педан вплуталися у пограбування: "Поганці".

Раніше ми повідомляли, що Олександр Педан розповів, як путін "врятував" його дітей від щасливого життя:"Марік видає".