З самого початку війни багато українських зірок кидають всі сили на те, щоб допомогти ЗСУ і внутрішнім переселенцям.

Ті, хто закордоном влаштовують благодійні концерти та акції, як Тіна Кароль і Оля Полякова, а ті, хто залишився в Україні намагаються допомогти на місці, як Сергій Притула, Олександр Педан та інші.

Новий випуск соціального проєкту ведучого Нового каналу та громадського діяча Олександра Педана "Знай своїх. Волонтери" присвячений небайдужим львів'янам, які організували притулок для тимчасово переселених осіб.

"Всі ми знаємо, що під час війни туристична родзинка України-потужний рух з прийому переселенців з усієї нашої країни, - каже Олександр Педан. – Ми відвідали притулок, який вже три місяці є другою домівкою для багатьох українців. Називається воно Shelter Lviv".

Олександр Педан з волонтерами, фото: прес-служба Нового каналу
Олександр Педан з волонтерами, фото: прес-служба Нового каналу

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Героїня випуску "Знай своїх. Волонтери" - співзасновник притулку Ніка. Вона є власницею українського бренду одягу, стилістом і фешн-блогеркою. З початком війни всього за день дівчина з командою зібрала все необхідне для обладнання шелтера (притулок-прим. ред.): матраци, рушники, новий одяг, медикаменти, їжу.

Олександр Педан з волонтерами, фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з волонтерами, фото: пресслужба Нового каналу

"Наш притулок - для жінок і дітей. Пускаємо також з тваринами, - розповідає Ніка. – В середньому, будівля вміщує 200 осіб. У пікові моменти буває 250. З них приблизно 80 - діти. Оскільки наш притулок знаходиться в приміщенні приватного дитячого садка, то нам часто говорять, що у нас найкрутіша атмосфера. Мамам з дітьми дуже подобається, тому що все кольорове, розмальоване. В ігровій зоні часто працюють аніматори, навіть проходять концерти або театральні вистави. Постійно у нас працює близько 30 волонтерів... Також є волонтери на інформаційному фронті. Вони розробляють нам сайт, переписуються зі спонсорами, створюють контент, щоб про нас знали якомога більше людей. І якомога більше людей знали про війну в Україні."

Олександр Педан з волонтерами, фото: пресслужба Нового каналу
Олександр Педан з волонтерами, фото: пресслужба Нового каналу

Олександр Педан не просто пройшовся з екскурсією по притулку, а й долучився до волонтерської діяльності! Він допоміг з сортуванням гуманітарної допомоги. А ще подавав обід для жителів Shelter Lviv-смачний домашній червоний борщ.

Нагадаємо, що Олександр Педан і Монатік показали Макрону, що українці не здадуть ні сантиметра своєї землі.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула, Лілія Ребрик, Іванна Онуфрійчук та Олександр Педан вплуталися в пограбування.