Після повномасштабного військового вторгнення росії в Україну 24 лютого цивілізоване світове співтовариство всіляко відгороджується від громадян цієї країни.

Це стосується і спорту. Адже багато російських спортсменів в різних видах спорту вже не мають можливості виступати на міжнародних змаганнях. Так думали всі, але це виявилося не зовсім правдою. Очі українцям і всьому світу розкрив Георгій Зантарая - український дзюдоїст грузинського походження, який зараз не тільки захищає кольори України на спортивній арені, але і є депутатом Київської міськради.

34-річний спортсмен народився в Абхазії і як ніхто знайомий зі звірствами росіян, тому і ставлення у нього до них відповідне.

Георгій Зантарая, фото: https://www.facebook.com/zantaraia.kiev.ua
Георгій Зантарая, фото: https://www.facebook.com/zantaraia.kiev.ua

На своїй сторінці в Facebook дзюдоїст повідомив, що йому стало відомо про реєстрацію спортсменів з росії для участі в трурнірі в Улан-Баторі під прапором Федерації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Щойно побачив на офіційному сайті Міжнародної федерації Дзюдо, спортсмени з росії зареєструвалися для участі в турнірі в Улан-Баторі і зможуть взяти участь під нейтральним статусом кандидата (під прапором Федерації)",- повідомляє Зантарая.

Георгій переконаний, що спорт не може бути поза політикою, особливо якщо мова йде про війну. Саме тому він зважився на те, щоб зробити важливу заяву.

"Мені дуже прикро, що моя улюблена спортивна федерація, яка завжди підкреслює такі цінності, як мир, єднання і дружба, зараз пасивно підтримує війну в Україні. Я не буду стояти осторонь, я хочу, щоб всі знали, що поки ви реєструєтеся на турнір - в Україні щодня помирають сотні людей, ще тисячі живуть під щоденними обстрілами і вибухами. Я хочу запевнити, що Україна не братиме участі в турнірі, якщо представники росії будуть до нього допущені навіть під прапором Федерації. Для мене дуже важливо, щоб спорт, яким я займаюся все життя і його головні представники були на боці України: країни, де я виріс, жив, працюю і країни, яка зараз не може повноцінно функціонувати через війну, яку почала росія!",- уклав дзюдоїст.

Звернення Георгія Зантараї
Звернення Георгія Зантараї

Нагадаємо, що Жан Беленюк зі "Слуги народу" опустив всіх окупантів рф з небес: "Мій Херсон вам в рот не влізе".

Раніше ми повідомляли, що Жан Беленюк показав справжнє обличчя російського спорту, рука в нацистському вітанні: "Забув букву z на грудях".