Всі українці чим можуть допомагають ЗСУ та волонтерам, щоб наблизити нашу перемогу, а також зробити життя тимчасових переселенців трохи спокійнішим.

Не залишаються осторонь і зірки українського шоу-бізнесу. Соціальний проєкт ведучого Нового каналу та громадського діяча Олександра Педана "Знай своїх. Волонтери" набирає обертів! Четвертий випуск присвячений прогресивній молоді. Напередодні війни вони покинули рідний Маріуполь і створили волонтерський центр у Тернополі.

"У проєкті "Знай своїх. Волонтери" ми говоримо про небайдужих українців в умовах війни, - каже Педан. – Маріуполь - місто-герой, що піддалося нещадному знищенню з боку російської армії. Ми зустрілися зі студентами Української академії лідерства, які втратили свій університет, своє житло, але не втратили силу духу."

Олександр Педан, "Знай своїх"
Олександр Педан, "Знай своїх"

Героїнею випуску стала керівник Маріупольського центру УАЛ (10 – місячна освітня програма розвитку для випускників шкіл віком від 16 до 20 років-прим. ред.) Оксана.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Коли почалася війна, ми всі разом: "Треба волонтерити!" - каже дівчина. – Вчилися складати рюкзаки, накладати турнікети, плести сітки. Далі почалася інформаційна війна. Більшість сітілайтів з корисною інформацією в Тернополі ми розробили разом з міською радою."

Фішка волонтерів з УАЛ - енергетичні батончики. Вони самостійно готують їх із сухофруктів і горіхів, упаковують і відправляють на передову. Вже понад 700 корисних смаколиків студенти передали військовим.

Олександр Педан, "Знай своїх"
Олександр Педан, "Знай своїх"

Окремий вид їх діяльност і- сортування базових продуктових наборів для цивільних.

"Наша мета - два мільйони на тиждень. Зараз в середньому за день ми складаємо вручну 6400 наборів,- каже Оксана. – Представники обласної військової адміністрації попросили нас налагодити цей процес. Кожного дня приходять нові люди, які не зовсім розуміють, що робити. Тому в центрі стабільно є координатори. Це студенти академії, які щодня організовують процес, розповідають, що і як складати. Лінії конвеєра теж придумали студенти."

Нагадаємо, що Олександр Педан і Дядя Жора об'єдналися заради благої справи.

Раніше ми повідомляли, що колега Олени-Крістіни Лебідь Олександр Педан пішов у центр для переселенців: "Вже 3 місяці другий дім"