Війна, яку розгорнула на території України російська федерація навчила нас не тільки бути дружнішими і добрішими. Вона також активізувала нові види афер, за допомогою яких шахраї намагаються виманити останнє в українців.

Через повномасштабну війну росії проти України дуже багато хто опинився у важкому становищі — хтось залишився без даху над головою, хтось без доходів. Цим і користуються зловмисники, які пропонують безкоштовну допомогу, а самі виманюють у людей гроші. Детальніше про цю шахрайську схему розповіла ведуча проєкту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram

"Ви точно могли бачити безліч оголошень з приміткою "Віддам безкоштовно". Зараз це актуально, тому на це і ловлять. У чому полягає афера. Зараз багато хто перебуває в скрутному становищі, тому з радістю відгукуються на оголошення, де щось віддають безкоштовно, - розповіла Олена-Крістіна . — Коли людина пише, що готова забрати річ, шахрай одразу починає його емоційно прив'язувати до себе: "Я вас так розумію, це такий жах, зібрав вам три мішки безкоштовних речей!" Але тут у нього з'являється маленьке прохання — надіслати за доставку 150-300 гривень, тому що він допомагає всьому світу і весь "в мінусах".

Може здатися, що це дрібниця – якісь 300 гривень за три мішки всякої всячини. Тому жертва афери без роздумів відсилає цю суму.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Але 300 гривень це теж гроші, ніхто їх на дорозі не знаходить, і на городі вони не ростуть. Загалом, як тільки людина відправляє цю суму і починає очікувати посилку, її одразу блокують, - пояснила схему ведуча Нового каналу. — Запам'ятайте головне правило: спочатку ви отримуєте щось, а потім оплачуєте. Якщо просять зробити навпаки, то це 100% аферисти."

Афериста из Tinder. Фото: Youtube
Афериста из Tinder. Фото: Youtube

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь розбагатіла під час війни - такий "скарб" є у кожного українця.

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь заявила про дивне бажання спробувати собачий корм.