Відомий український психолог Дмитро Карпачов, який брав участь у шоу "Дорога, ми вбиваємо дітей", "Детектор брехні" та багатьох інших, регулярно відповідає на важливі питання, які цікавлять жителів України з початку повномасштабної війни, що розв'язала росія.

У новому випуску "Допомога психолога" програми "Все Буде добре" Дмитро Карпачов підняв гостру і наболілу тему для багатьох українських сімей. Війна випробувала на міцність як друзів, так і партнерів. Через стрес кохані люди готові назавжди розпрощатися з відносинами, які будувалися роками, навіть не усвідомлюючи, якої шкоди можуть завдати дітям.

Сімейна сварка, Ілюстративне фото
Сімейна сварка, Ілюстративне фото

Дмитро Карпачов залишив парочку цінних порад, як мінімізувати шкоду для дітей, якщо вдома відбуваються гучні і часті скандали між батьками.

Він заявив, що потрібно з розумінням ставитися до близьких, так як нервова система зараз розхитана практично у всіх. Також психолог не рекомендує втягувати дітей в конфлікти, а навіть якщо дитина почула сварку, варто заспокоїтися і йому все пояснити.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Дуже важливо пояснити дитині, що конфлікти можливі, але вони не є нормою. Кожен повинен вміти керуватисвоїми емоціями. Тому у малечі має сформуватися адекватне до них ставлення завдяки вашому поясненню", - додав Карпачов.

Скріншот з Instagram, телеканалу СТБ
Скріншот з Instagram, телеканалу СТБ

Раніше ми писали про те, як прийняти біженців і не залишитися без мирного дому: Дмитро Карпачов закликає до тиші і покарань

Як повідомляв Знай.uа, психолог Андрій Жельветро розповів, як поводитися жінкам, чиї чоловіки пішли на війну: "Не можна бути вимогливою, влаштовувати істерики"

Також портал Знай.uа писав, що Карпачов підказав, як допомогти дітям пережити розлучення батьків з мінімальними наслідками: "Адаптація починається з вас"