Багато хто з українцв має не лише друзій чи знайомих, але і родичів на росії. На привеликий жаль наші історії пов'язані через сусідство.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, тисячі сімей були змушені припинити спілкування з родичами через їхню антиукраїнську позицію. Хто з наших знаменитостей відхрестився від родичів з рф, розповіли телеведучі Надія Матвєєва і Григорій Решетник у випуску рубрики "Неймовірна правда про українців"на СТБ.

Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж
Зруйнований росіянами будинок, війна в Україні. Фото з соцмереж

Майже всі публічні люди в Україні з перших вибухів 24 лютого намагалися достукатися до російської аудиторії, аби та роззула очі росіян на реалії. Проте згодом стало зрозуміло, що це марно.

"Це справжній геноцид України. Це страшно. І це відбувається насправді сьогодні", ― казала у зверненні Настя Каменських.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Ви можете знести одну людину, яка втратила глузд! Він убиває мій народ, моїх дітей, наших матерів", ― намагалась донести Маша Єфросиніна.

Маша Єфросиніна, фото: Знай.ua
Маша Єфросиніна, фото: Знай.ua

"Треба розуміти, що вашим родичам на росії понад три тисячі днів зомбували голови через 20 федеральних каналів, 239 регіональних та понад 700 радіостанцій. А тут ви один ― один проти усієї цієї махіни", ― каже психолог Андрій Жельветро.

Проте деякі "українські" артисти підтримують режим путіна. Таїсія Повалій заспівала "Пісню про рушник" українською мовою на "пабєданоснам" концерті перед вбивцями на 9 травня.

Її син Денис засуджує війну рф проти України та показує реальні кадри з українських міст, які знищують росіяни. Він публічно відхрестився від своєї матері.

Фото зі сторінки Таїсії Повалій
Фото зі сторінки Таїсії Повалій

Телеведуча Стася Ровінська буквально за руським корабльом послала матір Сніжану Єгорову. Крім того, закликала українців заблокувати пропагандистку, яка розповідає, що путін ― "герой нашого часу»".

Для фронтвуменки гурту ONUKA Нати Жижченко також припинили існування родичі з росії.

Так само, як і для Івана Дорна також.

"Жоден не зателефонував і не запитався, чи все у мене нормально. Просто вони не цікавилися тим, як зараз мені, їхній рідній людині. Як воно вдома, чи всі живі та здорові", ― сказав Дорн.

Іван Дорн. Фото: Instagram
Іван Дорн. Фото: Instagram

Сестра співака Віталія Козловського з росії також підтримує політику путіна.

"У мене таке враження, що людина не розуміє, що у нас тут йде повномасштабна війна і гинуть люди, цивільні. Якби сьогодні жив мій батько, він, напевне, просто не пережив би і не витримав тої суцільної несправедливості", ― пояснив Козловський.

Віталій Козловський. Фото: скрін youtube
Віталій Козловський. Фото: скрін youtube

Співачка Наталя Могилевська теж перестала спілкуватися з родичами з росії.

"Достатньо важко було із ними говорити. Наприклад, мій брат казав мені: “Якого року це відео, що ти мені надсилаєш? Коли воно було знято?”. Звичайно, пропаганда дуже потужна з того боку, тому люди дійсно зазомбовані!" ― каже вона.

Наталія Могилевська. Фото: скрін youtube
Наталія Могилевська. Фото: скрін youtube

Психолог Андрій Жельветро припинив спілкування з рідною матір’ю.

"Якщо ви спробували донести інформацію, надсилали відео, фото родичам з росії, сварилися з ними, плакали, лаялися, але вони все одно продовжують вам не вірити, то треба на деякий час просто припинити спілкування. Спокійно скажіть або напишіть їм, наприклад, так: "На жаль, дорога сестро/тітко/бабусе, зараз ми не можемо порозумітися. Ти мене не чуєш. Мені шкода, але я вимушений не спілкуватися з тобою, поки не закінчиться війна"", ― каже Андрій.

Саме так йому довелося вчинити і з рідною матір’ю, яка проживає в росії.

"Мамо, я тебе люблю, Але поки все не скінчиться, не пиши мені", ― написав він.

"Вона проживає в росії, вона зомбі. І лише через місяць зрозуміла, що зберегти стосунки із сином для неї важливіше", ― додав він.

Психолог телеканалу СТБ Андрій Жельветро
Психолог телеканалу СТБ Андрій Жельветро

Хрещена ведучого СТБ Григорія Решетника посварилася з ріднею в Україні через власні пропутніські переконання.

""Ну что, напросились? Так вам и нужно! Сейчас будем вас воспитывать!" ― це вона написала ранком 24 лютого моїй мамі", ― розповів Решетник.

Григорій Решетник, фото Знай.ua
Григорій Решетник, фото Знай.ua

Нагадаємо, что Наталя Могилевська втрапила в халепу: "Друзі мої! Трапилось непередбачене".

Раніше ми повідомляли, що Віталій Козловський розповів, як ледь не розпрощався з життям: "Була ситуація"