Війна звичайно згуртувала українців, але також активізувала шахраїв, які так і прагнуть нажитися на тих, кому терміново потрібні гроші.

Багато жителів нашої країни зіткнулися з проблемою безробіття, але ж жити якось треба. Тому вони шукають швидкі та доступні способи заробити кошти для життя. На цьому їх і ловлять аферисти, про які розповіла наречена Розенко Олена-Крістіна Лебідь.

Олена-Крістіна Лебідь, фото: instagram.com/elena_kristina_lebed
Олена-Крістіна Лебідь, фото: instagram.com/elena_kristina_lebed

У пошуках заробітку треба бути особливо уважними, щоб не стати жертвами аферистів. Про одну з найпопулярніших схем шахраїв — "Набір тексту" — розповіла ведуча проєкту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

"Є такі оголошення — шукають людину, яка буде передруковувати текст з фотографій. Тобто вам надсилають фото з текстом, а ви його передруковуєте. Здавалося б, робота нескладна. Тим більше, зараз люди шукають різні способи додаткового заробітку, а тут особливі знання не потрібні. Відповідно, це привертає увагу, — розповіла Олена-Крістіна. — Вам надішлють безліч скрінів, як вони працюють, які вони круті та пообіцяють платити за певну кількість символів. Словом, звучати це може вельми солідно. А насправді десь п’ятим повідомленням буде: "Все чудово, ви нам підходите, ви найкрутіший набірник, у вас найкращі пальці в світі, ми впевнені, що ви наберете текст швидше за всіх. Надішліть нам завдаток у 250-300 гривень". Тобто ви нічого не отримали, ще не почали працювати, а у вас просять гроші. А гроші наперед — це правило аферистів. Тому будьте обережні та не ведіться на такі оголошення."

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

До речі, ця ж афера може бути прихована за оголошеннями про платний збір браслетиків або ручок. Шахраї не соромляться навіть прикриватися такими актуальними та важливими темами як плетіння сіток для ЗСУ! Зрозуміти, що це афера, ви зможете після подібної фрази: "Ми вам надішлемо комплектуючі, а щоб у нас була гарантія, що ви за ними прийдете на пошту та не вкрадете, ви нам скиньте 250-300 гривень".

Нагадаємо, Олена-Крістіна Лебідь розповіла про свої мрії, після новини про Тайру: "Чекаю офігенний ранок"

Як повідомляв "Знай.ua", колега Олени-Крістіни Лебідь Наталія Єжова попередила українських мам: "Вам вирішувати..."

Знай.ua писав, Олена-Крістіна Лебідь закликала не вестися на "віддам задарма" під час війни - залишитеся без грошей