Український телеведучий та волонтер Сергій Притула спільно з дніпровським блогером Лаченом організував збір коштів на 3 байрактари для ЗСУ.

Збір завершили за кілька днів, але Туреччина відмовилася брати гроші та надасть БПЛА безкоштовно, а зібрані гроші підуть на інші потреби військових.

БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube
БПЛА "Байрактар". Фото: скриншот YouTube

Засновник Фонду, волонтер та ведучий Нового каналу Сергій Притула не стримав сліз щастя та гордості, коли проєкт було оголошено успішно реалізованим. Але зараз зізнається, що відчуває певні хвилювання та побоювання з приводу наступного збору коштів.

"Байрактарами" ми поставили дуже високу планку. І тепер у мене є внутрішній страх. Поясню, який, – говорить Притула. – У нас є велика проблема з транспортом. Його категорично не вистачає. У Міністерства оборони є бюрократичні заслінки, які не дозволяють їм купувати транспорт, що вже був у користуванні. Хоча він ще нормальний, на ходу, потрібно просто трохи підрихтувати. Ми, волонтери, можемо це зробити. У нас немає подібної бюрократії. Наприклад, знайти сток, на якому викупити, припустимо, 500 транспортних засобів. Уявімо, я скажу: "Друзі, давайте зберемо п’ять мільйонів доларів, щоб купити 500 тачок". За що ж я переживаю? Що люди скажуть: "Та то якось не той розмах". А це, насправді, капець, як треба!"

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сергій Притула, гуманітарна допомога. Фото з соцмереж
Сергій Притула, гуманітарна допомога. Фото з соцмереж

Сергій Притула зізнається, що наступні проєкти справді можуть бути пов'язані з машинами. І закликає українців з довірою та розумінням поставитися до них.

"Чесно кажучи, я б дуже хотів, щоб ми поставили питання транспорту на більший потік, ніж ми робимо зараз. Без вашої підтримки це буде нереально ", - каже він. - Я хочу, щоб люди знали про цю проблему, щоб ми могли сподіватися на таку ж підтримку, як у "Байрактарних" зборах."

Нагадаємо, що Сергій Притула не зміг зняти гроші з благодійного рахунку та віддав свої півмільйона.

Раніше ми повідомляли, що Сергій Притула зізнався, як швидко "відлітають" благодійні гроші: "Це приємний виняток".